Menu

.      

Eestist korjati koristuspäeval peaaegu miljon suitsukontsu

  • Kirjutas Sten Sang

Kündja külaseltsi atsakad liikmed lõid kaasa 21. septembril toimunud maailmakoristuspäeval ja muutsid oma kodukandi puhtamaks, silmale ilusaks ja loodusele kergeks. Foto: KÜNDJA KÜLASELTS

PABERLEHT> Seekordsel maailmakoristuspäeval tuli Eestis kodust välja rämpsu korjama ligi 22 000 inimest. Tänavu keskenduti Eestis suitsukonide kogumisele – neid leiti 900 000 jagu.

Ümber arvutatult teeb see 45 000 suitsupaki jagu tubakapulki, mis on hingetaimekese nautleja aromaatse sõrme vahelt nipsuga linnatänavale ja loodusesse lennanud.

Maailmakoristuspäeva kõnekeskuse ja värbamise juht Hannele Känd tõdes, et peamine korjatav väikeprügi on suitsukonid, suitsupakid, nätsud, pudelikorgid, väikesed kilepakendid ja kiletükid. Suitsukonide osakaal korjatud rämpsu seas on suur ja tegu on maailmas enim levinud prügiga. „Konide märkamise teeb raskeks nende väiksus. Pärast pealmise „paberikihi” kadumist muutuvad filtrid hallikaks ning „kaovad” meie vaateväljast,” rääkis Känd.

Toksiline ja halvasti lagunev

Edasi lugemiseks palun logige sisse

Digilehe lugemisõigusega saab ligipääsu portaalidele vorumaateataja.ee ja
digileht.vorumaateataja.ee, mis sisaldavad kõiki artikleid, kaastundeavaldusi, kuulutusi ja reklaame. Lugemisõiguse saab vormistada SIIT.

LOE VEEL

LOE VEEL

20 PÄEVA ENIMLOETUD