Menu

.      

FOTOD Ajateenijad alustavad sel nädalal Taara linnakus väljaõppega

  • Kirjutas Heleri Lakur

Ajateenijate saabudes kontrollitakse alati üle isikuandmed ja vaadatakse läbi nende asjad, et poleks midagi keelatut kaasa toodud, võetakse laost varustus ning seatakse ennast kasarmutes sisse. Fotod: AIGAR NAGEL

PABERLEHT> Sel nädalal algab kaheksa kuu pikkune ajateenistus umbes 800 kutsealusel üle Eesti, kes alustavad sõduri väljaõppega põhikutse baasil. Kuperjanovi jalaväepataljonis alustavad teenistust üle 350 kutsealuse, kelle seas on ka kolm naist.

Ajateenijad räägivad

Põlva linnast ajateenistusse astunud Arnold Karingu (19) jaoks oli kaua oodatud hetk teisipäeva hommikul kätte jõudnud. „Metsaskäigud, rännakud, relva tundmine – kõik see mind ilmselt ees ootab ja selleks peab valmis olema,” ütleb noormees, kes soovis enne kõrgkooli astumist oma ajateenistuse just sel aastal läbida. Esmaspäeval ajateenistust alustanud tartlanna Ingrid Tamvere (19) ütles toimetusele, et kutsealuseks astuda ei soovitanud keegi, vaid mõte sündis iseenesest poolteist aastat varem.

Ingrid Tamvere (19) Tartust on üks neist vähestest naiskutsealustest, kes alustas sel nädalal kaheksa kuu pikkust teenistust Kuperjanovi jalaväepataljonis. FOTO: Aigar Nagel

Edasi lugemiseks palun logige sisse

Digilehe lugemisõigusega saab ligipääsu portaalidele vorumaateataja.ee ja
digileht.vorumaateataja.ee, mis sisaldavad kõiki artikleid, kaastundeavaldusi, kuulutusi ja reklaame. Lugemisõiguse saab vormistada SIIT.


 

LOE VEEL

20 PÄEVA ENIMLOETUD