Menu

.      

FOTOD JA VIDEO: Politsei suurõppusel treeniti massiliseks sisserändeks ettevalmistumist

  • Kirjutas Heleri Lakur

Neljapäevasel suurõppusel osales 12 tunni jooksul ligi 400 ametnikku, kes treenisid end võimalikuks massiliseks sisserändajate vastuvõtuks. FOTOD: Aigar Nagel 

PABERLEHT > Politsei- ja piirivalveamet korraldas neljapäeval Koidula raudteepiiripunktis suurõppuse, kus harjutati tegutsemist vastuvõtupunktis ligi 3000 põgeniku sisserändeks.

Esimene suurõppus

„See on sisuliselt siiski esimene kord, kui me seda nii suurelt harjutame,” sõnab PPA kriisimeeskonna juht ja õppusejuht Marti Magnus toimetusele.

Marti Magnus FOTO: Aigar Nagel

Stsenaariumi järgi harjutavad ligi 400 ametnikku end olukorraks, kus riiki on kuu aja jooksul sisenenud üle 2800 põgeniku. Plaani järgi tuuakse põgenikud erinevatest kohtadest ühte vastuvõtupunkti, kus tehakse põhilised menetlusprotseduurid. Õppusejuhi kinnitusel on Koidula piiripunkt üks potentsiaalne koht, kuhu reaalselt vastuvõtupunkti üles ehitada saab, mistõttu valiti see ka harjutusalaks. „Praegu on meil oluline harjutada konkreetselt vastuvõtupunktis toimuvaid protsesse, mitte põgenike kinnipüüdmist,” selgitab Magnus. Politsei- ja piirivalveameti hinnangul on teiste riikide kogemus näidanud, et valmisolekut, teoreetilisi teadmisi ja tegevusplaani läbimängu ei saa ükski riik alahinnata.

FOTO: Aigar Nagel

Edasi lugemiseks palun logige sisse

Digilehe lugemisõigusega saab ligipääsu portaalidele vorumaateataja.ee ja
digileht.vorumaateataja.ee, mis sisaldavad kõiki artikleid, kaastundeavaldusi, kuulutusi ja reklaame. Lugemisõiguse saab vormistada SIIT.


 

20 PÄEVA ENIMLOETUD