Menu

.      

FOTOD Kriitilised tunnid Võrumaal: ligi 44 tundi vooluta maal elades

  • Kirjutas Heleri Lakur

Väike-Oja taluperenaine Kersti Talisainen tundis kõige rohkem muret sügavkülma toiduvarude pärast, mis olid voolutoiteta ligi 33 tundi. Kanaliha, moosid ja marjad, mida suuremal määral kokku varutud, ei olnud aga õnneks pühapäeva õhtust teisipäeva keskööni kestnud voolukatkestuses kahju saanud ning toidukraam üles ei sulanud. FOTO: Aigar Nagel

SÜGISTORM > Möödas on parasjagu 33 tundi hetkest, kui vool Võru maakonnas kaob. Põhjuseks enam mitte ainult Võru alajaamas toimunud rike, vaid marutormist põhjustatud kahjustused, mis on kaasa toonud nii Võrumaal kui ka mitmes naabermaakonnas valitseva pimeduse ja osaliselt ka joogivee puuduse.

Toimetus uurib, kuidas saavad hakkama väikekülade asukad ning milline on reaalne olukord maal. Milleta saab ja milleta ei saa, kui möödas on rohkem kui 33 tundi? Mis juhtub siis, kui möödunud on juba 43 tundi?

Kell on juba 13.15 ja oleme tunnistajaks olulisele hetkele: 30 töötajaga Nopri talumeierei saab voolu tagasi, küll 12 tundi hiljem kui kõik ümberkaudsed majapidamised, aga siiski. FOTO: Aigar Nagel

Vastseliina pood töötab, aga levi pole

Kell on umbes 11 teisipäeval, väljas on 2,6 soojakraadi ja parasjagu asume Vastseliina alevikus. Kohtan kohalikku vanahärrat, kellel näpus toidukott süldikarbi ja leivaga ning värske Võrumaa Teatajagi kotis.

Edasi lugemiseks palun logige sisse

Digilehe lugemisõigusega saab ligipääsu portaalidele vorumaateataja.ee ja
digileht.vorumaateataja.ee, mis sisaldavad kõiki artikleid, kaastundeavaldusi, kuulutusi ja reklaame. Lugemisõiguse saab vormistada SIIT.

20 PÄEVA ENIMLOETUD