Menu

.      

FOTOD Tanklaketid annavad panuse ühekordsest kohvitopsist loobumiseks, inimesed on visad muutuma

  • Kirjutas Kadi Annom

Monika Ploom (vasakult) ja Elen Aasa Võrus Tallinna maanteel asuvas Olerexi teenindusjaamas esitlemas Olerexis saadaval olevaid kuuma joogi topse: ühekordset ning termostopsi. Fotod: AIGAR NAGEL

Aina rohkem tajume igapäevast survet jätta endast maha väiksem ökoloogiline jalajälg. Suuremad keskkonnast hoolijad vaatavad üle oma tarbimisharjumused igas valdkonnas. Mõeldakse kiirmoe rõivabrändide kasutamisest loobumisele, prügi sorteerimisele, ühekordsete nõude kasutamisest lahti ütlemisele ja paljule muule. Mida rohkem on selliseid inimesi, kes iga päev juhivad tähelepanu keskkonna säästmisele, seda rohkem haaratakse kaasa inimesed enda ümber.

Ühekordsust juuritakse välja

Aegu tagasi vaadati pigem viltu nende peale, kes rühmatreeningule minnes võtsid vee kaasa oma joogipudelis ning justkui jõuakama ja prestiižsemana tundusid need, kes olid oma pudelivee vahetult enne treeningut poest soetanud. Tänapäeval on trend vastupidine. Pigem jäävad silma inimesed, kes igal korral saabuvad treeningule uue pudeliveega.

Martin Teder ostab tanklast päevas kaks-kolm tassitäit kohvi, kuid ei kipu korduvkasutatava termostopsi kasuks otsustama, sest ühekordsesse topsi kohvi ostmine on tunduvalt lihtsam ja mugavam. „Ma viibin Eestis vähe, põhiliselt olen Rootsis. Seal on tanklates rohkem märgata inimesi, kes termostopse kasutavad. Eestis pigem eelistatakse ikka veel ühekordset topsi,” sõnab Teder. FOTOD: Aigar Nagel

Edasi lugemiseks palun logige sisse

Digilehe lugemisõigusega saab ligipääsu portaalidele vorumaateataja.ee ja
digileht.vorumaateataja.ee, mis sisaldavad kõiki artikleid, kaastundeavaldusi, kuulutusi ja reklaame. Lugemisõiguse saab vormistada SIIT.

20 PÄEVA ENIMLOETUD