Menu

.      

Küülikufarm Võrumaal oli voolu ja veeta üle nädala

  • Kirjutas Heleri Lakur

Palvemaja talu küülikukasvatajad Tea ja Endel Leius pidid teadmatuses elama viis päeva ning seitsmendal päeval jõudsid töömehed alles liinipostide taastamisega alustada, mis võttis omakorda terve päeva aega. Vool tuli majja tagasi alles möödunud pühapäeval kell 20. Foto: AIGAR NAGEL

Elektrilevi teatel oli eelmise nädala reedel vooluta veel 650 majapidamist Võrumaal, Põlvamaal ja Valgamaal, laupäeva pärastlõunal oli see arv umbes 80. Teadmatusest ja pahameelest häirituna võttis reedel toimetusega ühendust Osula külas tegutseva Palvemaja talu perenaine Tea Leius, kelle kodus kasvab üle poole tuhande tõupuhta küüliku.

Teadmatus teeb pahaseks

„Ega me enne seda asja suure kella külge pannud kui alles reede hommikul. Siis läks asi juba hapuks,” sõnab Tea Leius. Taluperemehe Endel Leiuse sõnul võttis ta igal hommikul alates ülemöödunud pühapäeva õhtust Elektrileviga ühendust, kuid vastuseid ei saanud. „Teadmatus on kõige hullem asi,” tõdeb Endel Leius ja on pahane, et nende maja kõrval jooksvat kõrgepingeliini parandatakse iga kord, kui torm käes.

Edasi lugemiseks palun logige sisse

Digilehe lugemisõigusega saab ligipääsu portaalidele vorumaateataja.ee ja
digileht.vorumaateataja.ee, mis sisaldavad kõiki artikleid, kaastundeavaldusi, kuulutusi ja reklaame. Lugemisõiguse saab vormistada SIIT.

20 PÄEVA ENIMLOETUD