Menu

.      

Akordionist Tuulikki Bartosik tunneb tegutsemistahte järgi ära võrumaalased ka mujal maailmas

  • Kirjutas Kadi Annom

Neljapäeva õhtul jõudis Tuulikki Bartosiki plaadiesitluskontsert „Torm veeklaasis” Võrru Stedingu majja. Oktoobris ilmus plaat Eestis ja Rootsis ning novembris ilmub plaat ka mujal Euroopas. Fotod: AIGAR NAGEL

Võrumaalt tulevad tugevad ja andekad inimesed. Selles ei kahtle ükski võrukas, samuti on võrumaalaste südikus, teotahe ning töökus jäänud silma ka mujal Eestis ja maailmaski. Muusik Tuulikki Bartosik pidi esiotsa sündima Kubja haiglas, kuid tuli lõpuks ilmale hoopis Rakveres. Hoolimata sellest on side Võrumaaga tugev ja just siin arvab Bartosik olevat oma hinge ning juured.

Muusikaarmastus juba sündides kaasas

„Veetsin oma elu esimesed aastad suurelt osalt vanaema ja vanaisa juures Võrus Tamula kaldal. Tamula järves õppisin ka ujuma. Võrumaa metsades marju ja seeni tundma ning sellest ajast saadik on minu elus kindel koht võru keelel ja kultuuril,” kinnitab Bartosik, kelle Nursist pärit vanaema töötas kultuurimajas Kannel ning oli väga hea käsitöö- ja toidutegija. „Ta oli väga isepäine naine, tugeva tahtega, ilmselt olen sellest osa pärinud ka mina,” meenutab Bartosik. Tuulikki Bartosiki vanaisa, kes tundis huvi koduloouurimise vastu ning tegi aastaid kaastööd Võrumaa muuseumile, on pärit Vaabinast. Teda meenutades toob Bartosik esile vanaisa armastatud pottsepatöö ja maitsva värskekapsasupi keetmise.

Peale oma põhipilli, meloodiabassidega akordioni mängib Tuulikki Bartosik plaadil elektriklaverit, 12keelset kannelt ja metallofoni, neljas loos kostub ka tema lauluhääl. FOTOD: Aigar Nagel

Edasi lugemiseks palun logige sisse

Digilehe lugemisõigusega saab ligipääsu portaalidele vorumaateataja.ee ja
digileht.vorumaateataja.ee, mis sisaldavad kõiki artikleid, kaastundeavaldusi, kuulutusi ja reklaame. Lugemisõiguse saab vormistada SIIT.

20 PÄEVA ENIMLOETUD