Menu

.      

Pensionipäeva paiku sularahaautomaadid naljalt tühjaks ei saa

  • Kirjutas Heleri Lakur

Võru vallas elav Aadu (74) on samuti pensionär, aga sularaha tema välja üldse ei võta. Oma ostude eest maksab ta kaupluses kaardiga ning ütleb, et on niimoodi harjunud ja sularaha kannab üldse vähe kaasas. FOTO: Aigar Nagel

Kui ühe Eesti suurpanga analüüs ütleb, et 2019. aastal võtab Eesti elanik sularaha välja keskmiselt 2,1 korda kuus ja viib sularaha pangaautomaati keskmiselt korra kvartalis, siis keskmine summa, mille eraklient praegu sularahana välja võtab, on 110 eurot, ja keskmine summa, mille ta sisse maksab, on 280 eurot.

Iga kuu alguses jõuavad kätte palga- ja pensionimaksmise päevad, mis tähendab suure hulga sularaha pangaautomaatidest väljaliikumist. Kas sularahavõimalused saavad automaatides ja kauplustes ruttu otsa või on sularaha defitsiit end juba minetanud? Toimetus uuris olukorra kohta nii mitmelt suurpangalt kui ka Võrumaa elanikelt.

Pensionipäeval ei ole harv nähtus, et pangaautomaadi taha tekib lohisev järjekord. Pilt on tehtud nädala algul Võrus Maxima kaupluse ees. Fotod: AIGAR NAGEL

Pensionipäev on regulaarne juhtum

Edasi lugemiseks palun logige sisse

Digilehe lugemisõigusega saab ligipääsu portaalidele vorumaateataja.ee ja
digileht.vorumaateataja.ee, mis sisaldavad kõiki artikleid, kaastundeavaldusi, kuulutusi ja reklaame. Lugemisõiguse saab vormistada SIIT.

20 PÄEVA ENIMLOETUD