Menu

.      

FOTOD 234aastane Nöörimaa – Võru autosalongide meeliskoht

  • Kirjutas Kalev Annom

Räpina maantee, Pika ja Vilja tänava ristmik on muutunud tõeliseks Võru linna Nöörimaa tööstuslinnakuks, kus ei ole ruumi elamutele, välja arvatud need, mis ehitati Räpina maantee äärde viiekümnendatel- kuuekümnendatel nagu tollane kauplussööklagi. Fotod: KALEV ANNOM

SALONG, SALON *  > 1785. aastal mõõdeti nööri abil välja esimesed maatükid – „nöörimaad”. Linnakodanikud tahtsid oma maad, et midagi kasvatada. Oma nöörimaadel olid lähestikku nii kaupmees kui ka lihunik, köster ja lukksepp, rätsep ja sepp, pagar ja trahteripidaja …

Nöörimaa kasuks otsustati üleujutuste hirmu ees. Nii kasvas tasapisi nööriga mõõdetud maast linnaosa. Koos ettevõtetega ehitati esialgu nöörimaale, Räpina maantee äärde ka mitu elamut ja kauplus-söökla, mille taassünd oli paar aastat tagasi.

Võrulane Mati Kondimäe ütles, et tal on albumis foto, kus lagedal väljal on ainult teedevalitsuse hooned. Autotranspordibaasi nr 3 (praegu SEBE, Milrem) kunagise värava asemel oli Räpina maantee ja Pika tänava nurgal võimas heinaküün.

Võru esimene autosalong avati 1997. aastal

17. oktoobril 1997. aastal ootas Ago Liiv autosalongi trepil rohkete külaliste kogunemist. Pildil esiplaanil paremal seisab Ago Liivi Audi A6, mida ta peab tänaseni parimaks autoks.

17. oktoobril 1997. aastal avas tol ajal 50aastane Ago Liiv endises kauplus-sööklas Võru esimese autosalongi, mille oli selleks ümber ehitanud ehitusfirma Tellinger Rein Koha juhtimisel.

Edasi lugemiseks palun logige sisse

Digilehe lugemisõigusega saab ligipääsu portaalidele vorumaateataja.ee ja
digileht.vorumaateataja.ee, mis sisaldavad kõiki artikleid, kaastundeavaldusi, kuulutusi ja reklaame. Lugemisõiguse saab vormistada SIIT.


 

LOE VEEL

20 PÄEVA ENIMLOETUD