Menu

.      

Toomas Piirmann vastab küsimustele, kuidas on möödunud kaks aastat ilma maavalitsusteta

  • Kirjutas Kalev Annom

Võrulane Tarmo Piirmann (51) on Eestimaal ainuke talituse juht, kes saab seista riigi tähtsaima maantee ristmikul, kus naabrid on lähedal ja pealinn kaugemal kui kellelgi teisel. Foto: KALEV ANNOM

2017. aasta 30. detsembri Võrumaa Teatajas küsisime, kes kustutab maavalitsuses tule vanal aastal ja kes süütab tule uuel aastal.

Eveli Kuklane (siis maavanema kohusetäitja, maasekretär) ütles toona, et maavalitsuse viimane tööpäev reedel, 29. detsembril lõpeb kell 13 ja lahkujad toovad võtmed tema kätte. Tule kustatasid majas Eveli Kuklane ja Siiri Sokk. Tõdeti, et maakonda uuest aastast enam ei valitseta, vaid talitatakse.

2017. jaanuaril 2018. aastal süütasid tule rahandusministeeriumi regionaalhalduse osakonna Võru talituse juhataja Toomas Piirmann, kohalike omavalitsuste nõunik Eveli Kuklane ja omandireformi spetsialist Siiri Sokk, planeeringute spetsialist. Ülle Luuk ja arhivaar Liivi Mühlmann.

Talituse juhiks saanud Toomas Piirmann võitis avaliku konkursi, kus kandideeris 23 inimest. Lõuna-Eestis oli rohkem kandideerijaid ainult Tartus (40).

Infograafik näitab, kui kaldu on Eesti Võrumaa suhtes. Isegi ülikooli ja tippmeditsiini häll Tartu on vaeslapse olukorras, sest jääb kahe autosõidutunni haardest välja. Rail Baltic kallutab pilti veelgi. On selgemast selgem, et Tartu-Tallinna maantee tuleb neljarajaliseks (ohutumaks) ehitada. Graafikul on näha, kui kaugele jõuab autoga pealinnast 20–30 minutiga (rohekas ala). 120 minutiga ei jõua isegi peatsesse kultuuripealinna Tartusse. Kesknädalal andis aga üks poliitik otse mõista, et pigem on meil vaja tarka Eestit kui kiiremini ja ohutult tarkuselinna Tartusse jõudmist!? Näib, et meid suunatakse pigem Riiga. Sealses lennujaamas, IKEA poes või Alfa keskuses kuuleb eesti keelt lausa igal sammul. Allikas: INTERNET

Edasi lugemiseks palun logige sisse

Digilehe lugemisõigusega saab ligipääsu portaalidele vorumaateataja.ee ja
digileht.vorumaateataja.ee, mis sisaldavad kõiki artikleid, kaastundeavaldusi, kuulutusi ja reklaame. Lugemisõiguse saab vormistada SIIT.

LOE VEEL

LOE VEEL

20 PÄEVA ENIMLOETUD