Menu

.      

Vastseliina – Piusa jõe kallastel

  • Kirjutas Kalev Annom

Statistikaameti esialgsete andmete alusel oli 1. jaanuaril Eesti rahvaarv 1 328 360 inimest. Rahvastikuregistri andmeil oli 1. jaanuaril Eestis 1 337 039 inimest (vahe 8679).

Eesti riik peab suutma kõigile neile andma vajaduse korral erakorralist arstiabi. Omaette küsimus on, kui paljudel neist inimestest on (pere)arst Eestis või välismaal. Eestis on ravikindlustuseta inimeste arv teiste riikidega võrreldes lubamatult suur. Abi otsitakse telefoni- ja videomeditsiinist, pealinnas on avatud esimesed tasulised kiirkliinikud. Kerkivad või on juba valminud tervise(perearsti)keskused.

Eestlaste tervena elatud aastate arv aga väheneb ja on riigis erinev. Saarlased elavad tervena 59 aastat, põlvalased 45 ja võrulased 46 aastat. Need numbrid saime teada Euroopa Komisjoni koostatud Eesti terviseprofiilist. Kellelgi peab väga häbi ja piinlik olema. Pealinnast kommenteeriti esimese hooga ühe põhjusena elupõletavat alkoholi tarvitamist. Tähendab, et võrulased joovad roppu moodi rohkem kui saarlased ja elavad kuraditosin aastat tervena vähem!?

1. jaanuari 2019. aastal elas Võrumaal 35 782 inimest. Kuidas elad sina, võrumaalane?

Veel mõned aastad tagasi oli Vastseliinas selge, et hooldekodu (rohelise katusega) juurde tuleb füsioteraapia ja bassein. Nagu näha pildil, on kõik läbi mõeldud, kuidas moodulitest koosnev perearstikorpus ja apteegikorpus toimima hakkavad. Geodeetiline alusplaangi paigas. Hooldekodule ja terve Vastseliina piirkonna inimestele oleks seda väga tarvis. Allikas: VASTSELIINA HOOLDEKODU

Edasi lugemiseks palun logige sisse

Digilehe lugemisõigusega saab ligipääsu portaalidele vorumaateataja.ee ja
digileht.vorumaateataja.ee, mis sisaldavad kõiki artikleid, kaastundeavaldusi, kuulutusi ja reklaame. Lugemisõiguse saab vormistada SIIT.

LOE VEEL

LOE VEEL

20 PÄEVA ENIMLOETUD