Menu

.      

Talve ei olnud ja Euroopa kevadekuulutaja Genfi autonäitus jäi ka ära

  • Kirjutas Kalev Annom

Võru Automaailma algusest peale juhtinud Mario Kleinson istub uue oranži Peugeot 2008 Allure BlueHDi 130 AT8 (2020) roolis. Mootor 1499 cm3, 96 KW, kütusekulu linnas 4,2, maanteel 3,5, keskmine 3,8 liitrit 100 km. Käigukast 8käiguline automaat, kütus diisel, tekstiilsisu kombineeritud nahaga, CO2 98,9 g/km, rehvid 2015/60 R17. Standardvarustuse loetelu võtab enda alla pool A4 lehekülge. Muljet avaldav on digitaalne 3D-näidikutepaneel, palju on LEDvalgusteid. Täiustatud on hädapidurdussüsteemi koos jalgratturite ja jalakäijate jälgimisega jne. Hind 23 700 eurot. Selle autoga saab ka proovisõitu teha. Foto: KALEV ANNOM

Talve ärajäämises saab süüdistada ilmataati. Genfi autonäituse ärajäämine koroonaviiruse pärast otsustati 29. veebruari keskpäeval, mil Euroopa kevadekuulutajaks kutsutav näitus oli peaaegu valmis ja tohutu raha kulutatud. Pealegi oli tegu juubelinäitusega kahes mõttes. Esiteks möödub 115 aastat esimesest Genfis toimunud niinimetatud A-klassi autosalongi näitusest, kus 1905. aastal olid vaatamiseks kõrvuti auru- ja sisepõlemismootoriga autod.

Esimene autonäitus toimus Genfis 115 aastat tagasi, tänavune oleks olnud 80. autonäitus

Oli kuulda, et ära jääb ka järgmine Frankfurdi autonäitus, Rally Estonia …!?

Genf ja Tartu

Viis aastat tagasi, kui möödus sada aastat esimesest näitusest, võttis Genfi 75. automessist osa 747 000 inimest. Milline kaotus on Genfile, Šveitsile ja autofirmadele messi ärajäämine, ei ole raske arvata. Viirust, pealegi veel tundmatut, ei tohi alahinnata.

Edasi lugemiseks palun logige sisse

Digilehe lugemisõigusega saab ligipääsu portaalidele vorumaateataja.ee ja
digileht.vorumaateataja.ee, mis sisaldavad kõiki artikleid, kaastundeavaldusi, kuulutusi ja reklaame. Lugemisõiguse saab vormistada SIIT.

LOE VEEL

LOE VEEL

20 PÄEVA ENIMLOETUD