Menu

.      

Võru pensionäride päevakeskuse juhataja Astrid Hurt soovitab keerulise aja läbielamised kirja panna

  • Kirjutas Sten Sang

Võru pensionäride päevakeskuse juhataja Astrid Hurt soovitab eakatel meele lahutamiseks raamatuid lugeda ning käsitöö kallal nokitseda. Värsket õhku soovitab ta võtta üksi ning teistest inimestest eemal. Foto: AIGAR NAGEL

Võru pensionäride päevakeskuse juhataja Astrid Hurt soovitab keerulise aja läbielamised kirja panna

Toimetus küsis Võru pensionäride päevakeskuse juhataja Astrid Hurda käest, kuidas tulevad praegusel raskel ajal toime suhtlust ja tegevust soovivad Võru eakad.

Milliste vahendite abil saate praegu oma päevakeskuse külastajatega ühendust hoida?

Astrid Hurt: Praegu saame päevakeskuse külastajatega peamiselt telefoni teel ühendust hoida. Kui on tavaline telefon, siis suhtleme ainult rääkides. Nutitelefoniga oleme teinud ka videokõnesid. Eks siin seab oma piirid ka kõnepaketi mahupiirang. Mul on soodne Telia pakett piiramatu kõneajaga ja saan ise paljudega suhelda. Jagan vajalikku terviseinfot ning vestlen meie jätkuvatest tegemistest kodukeskkonna tingimustes. On loomulik, et telefoni kasutatakse praegu varasemast oluliselt rohkem. Telekommunikatsioonifirmad võiksid võimaluse korral toetada riskirühmas olevaid inimesi suurenenud kõne- ja internetimaksete osas. Valdaval osal eakatest on telefon ainus suhtlusvahend, eriti terav on küsimus üksi elavate eakate puhul.

Edasi lugemiseks palun logige sisse

Digilehe lugemisõigusega saab ligipääsu portaalidele vorumaateataja.ee ja
digileht.vorumaateataja.ee, mis sisaldavad kõiki artikleid, kaastundeavaldusi, kuulutusi ja reklaame. Lugemisõiguse saab vormistada SIIT.


 

20 PÄEVA ENIMLOETUD