Menu

.      

FOTOD Volga 60. ja Žiguli 50. sünnipäev viirusepuhangu ajal

  • Kirjutas Kalev Annom

Raivo Ojaveere Žiguli VAZ 2101 (1972), mis tänu kiiremale käigukastile ja tagasillale arendab kiirust kuni 160 km/h ja maanteel on bensiinikulu 5,7 l /100 km. Garaaži seinal paistab suurima lubatud kiiruse märk 61 km/h, mida Raivo Ojaveer ütleb olevat oma juubelisünnipäeva kingituseks. Nimelt läks mees selles vanuses eelpensionile ja sai asuda oma lemmiktegevuse juurde, kus ta võib tegutseda hommikul kella seitsmest õhtul kella seitsmeni või kauemgi. Fotod: KALEV ANNOM, INTERNET

65 aastat tagasi maikuus (1955) alustas Gorki autotehas GAZ esimese põlvkonna Volgade (M 21) katsetustega. 50 aastat tagasi aprillis (1970) veeresid AvtoVAZi konveierilt maha esimesed kuus Lada 2101: kaks sinist ja neli kirsipunast Žigulid.

Volga hirve või põdraga kapotil

1955. aasta maikuus valmistatud katsepartii Volgasid M 21 koosnes kolmest autost, millest kaks olid automaat- ja üks manuaalkäigukastiga. Seeriatootmisse jõudis Volga 1956. aastal.

Hirv või rahvasuus põdraks kutsutud kuju Volga kapotil oli tehase asukohalinna Nižni-Novgorodi (varem Gorki) vapiloom.

Võru vanatehnikaklubi Vänt president Raivo Ojaveer Käätso sirgel.

Edasi lugemiseks palun logige sisse

Digilehe lugemisõigusega saab ligipääsu portaalidele vorumaateataja.ee ja
digileht.vorumaateataja.ee, mis sisaldavad kõiki artikleid, kaastundeavaldusi, kuulutusi ja reklaame. Lugemisõiguse saab vormistada SIIT.

20 PÄEVA ENIMLOETUD