Menu

.      

VIDEO Koroonaviirus on taas Võrus liikvel

  • Kirjutas Võrumaa Teataja

Anti Allas paneb südamele, et eeloleval ilusate ilmadega nädalavahetusel ei kaotataks valvsust.

KOROONAVIIRUS on taas Võrumaal liikvel! Peske käsi, hoidke distantsi ja vanavanemaid külastades kandke maski.

Viimase ööpäeva jooksul suri uue koroonaviiruse tõttu taas inimene, ööpäevaga lisandus kaheksa positiivset testi.

Viimase ööpäeva jooksul analüüsiti Eestis 997 haigust COVID-19 põhjustava SARS-CoV-2 viiruse esmast testi, millest 0,8 protsenti ehk kaheksa inimese testi tulemus osutus positiivseks, edastas terviseamet.

Viiel juhul oli tegemist Harjumaa elanikuga, neist kahe elukohaks on rahvastikuregistri andmetel Tallinn. Ida-Virumaal ja Võrumaal tuvastati kummaski üks uus SARS-CoV-2 viirusekandja, ühe positiivse testitulemuse saanud inimese puhul maakonna tunnus rahvastikuregistris puudus.

Reede hommikuse seisuga vajab Eestis koroonaviiruse tõttu haiglaravi 31 inimest, juhitaval hingamisel pole ühtegi patsienti. Ööpäeva jooksul avati üks uus haigusjuhtum. Haiglast on koju saadetud 329 inimest ning lõpetatud 341 haigusjuhtumit.

Pärnu haiglas suri koroonaviirusesse nakatunud 80-aastane naine, kokku on koroonaviirus Eestis nõudnud 67 inimese elu.

Reedese seisuga on tervenenud 1610 inimest. Neist 77,4 protsendi ehk 1246 inimese haigusjuhtum on lõpetatud, 22,6 protsendi ehk 364 inimese puhul on positiivsest testist möödunud rohkem kui 28 päeva ja inimene ei viibi haiglaravil.

Eestis on kokku tehtud ligi 82 000 esmast testi, nendest 1859 ehk 2,3 protsenti on olnud SARS-CoV-2 viiruse suhtes positiivsed.

Seotud lood

20 PÄEVA ENIMLOETUD