Menu

.      

Võru noorsoopolitseinikud soovivad karistamise asemel noori toetada

  • Kirjutas Sten Sang

Võru noosoopolitseinikud Inga Ploom (paremal) ja Katerina Saaremets leiavad, et karistusest olulisem on noorele võimalikult kiirelt abi ja tuge anda. Foto: AIGAR NAGEL

Võru noosoopolitseiniku Inga Ploomi kinnitusel pole politsei selle aasta jooksul tuvastanud Võru alaealiste seas ühelgi korral arsti ettekirjutuseta saadud uinutite ja rahustite tarbimist. Samas on korrakaitsjad fikseerinud kahel korral kohalike alaealiste seas e-sigarettide ja huuletubaka tarbimist. Sama palju on Võrus teolt tabatud alla 18aastaseid kanepiga patustajaid. Suisa 22 korral on siinkandis sel aastal avastatud alkoholi manustanud noori.

Ajukeemia sassi

Ploomi sõnul ei põhjenda keelatud aineid või tooteid tarbivad noored oma teguviisi väga selgelt. „Mullu suvel toimunud rahustite tarvitamise juhtumi puhul ütles noor, et tahtis lihtsalt proovida, kuidas on uimane olla. Peale selle oli neil valearvamus sellest, et kui alkoholi ja tubakatoodete tarvitamisega on lihtsam vahele jääda, siis rahustite ja uimastite tarvitamise järel on väiksem risk vahele jääda. Need ju ei lõhna spetsiifiliselt,” märgib noorsoopolitseinik. See arusaam on paraku väär, sest vilunud politseinike ning meedikute silm tuvastab uimasteid pruukinud nooruki üsna kergesti.

Edasi lugemiseks palun logige sisse

Digilehe lugemisõigusega saab ligipääsu portaalidele vorumaateataja.ee ja
digileht.vorumaateataja.ee, mis sisaldavad kõiki artikleid, kaastundeavaldusi, kuulutusi ja reklaame. Lugemisõiguse saab vormistada SIIT.


 

LOE VEEL

20 PÄEVA ENIMLOETUD