Menu

.      

Näpustuudio juht Aila Kikas teab saladust: me kõik tahame tunnustust ja pikka paid

  • Kirjutas Sten Sang

Aila Kikase juhitud Aila näpustuudios valminud lõbusad esemed sel suvel laatadele sõita ei saa ja ootavad kohapeal omale uusi omanikke. Foto: AIGAR NAGEL

Sel kevadel täitus Aila Kikase juhitud Aila näpustuudiol 25. tegutsemisaasta, mille suvisele kulminatsioonile tõmbas kriipsu peale koroonaviiruse saabumine.

Nimelt on just kevad stuudios kõige toimekam aeg ning lastega valmistutakse suviste laatade väisamiseks. Päikeseliste välimüükide ärajäämine paneb peale kohalike toidutootjate ja turismisektori täbarasse seisu ka Lõuna-Eesti käsitöölised, kellele nende valmistatud toodete soetamine praegu suureks toeks on.

Kahest sündis üks

Võru polikliinikumaja esimesel korrusel asuvas näpustuudios käib osalemas 162 last ning nädalas toimub 284 külastuskorda. Endistes töötukassa ruumides tegutsetakse kuuendat aastat ning pinda on seal 288 ruutmeetri jagu. Näpustuudios on peale Aila Kikase (49) veel kaks tublit käsitööõpetajat, Anu Adson-Kaup ja Kaisa Niilo, kes on ka mõlemad näpustuudio vilistlased.

Edasi lugemiseks palun logige sisse

Digilehe lugemisõigusega saab ligipääsu portaalidele vorumaateataja.ee ja
digileht.vorumaateataja.ee, mis sisaldavad kõiki artikleid, kaastundeavaldusi, kuulutusi ja reklaame. Lugemisõiguse saab vormistada SIIT.

20 PÄEVA ENIMLOETUD