Menu

.      

Lõuna-Eesti haigla plaanib sügisest uuendusliku lahendusega operatsioone

  • Kirjutas Kadri Nagel

Hetk õppepäevast operatsioonitoas, kus näidislõikuste tegijaks oli Tartu ülikooli kliinikumi abdominaalkirurgia osakonna vanemarst-õppejõud dr Andres Tein (pildil keskel). Foto: KADRI NAGEL

Möödunud reede, 19. juuni oli Lõuna-Eesti haiglas ajalooline päev, kui koostöös Tartu Kirurgide Seltsi ja meditsiinifirmaga AB Tehnoloogia toimus laparoskoopilise kubemesonga plastika õppepäev.

Kubemesonga laparoskoopiline ehk minimaalinvasiivne operatsioon tähendab patsiendi jaoks operatsioonist kiiremat taastumist ning tavaellu naasmist. Kui praegu on enim levinud avatud operatsioon, mille käigus tehakse kubemepiirkonda viie- kuni seitsmesentimeetrine lõige, siis laparoskoopilise lõikuse käigus tehakse kolm ainult viie- kuni kümnemillimeetrist sisselõiget.

Initsiatiiv õppepäevaks tuli Lõuna-Eesti haigla kirurgiaosakonna juhatajalt Denis Uksovilt, kes kinnitas Võrumaa Teatajale, et alates sügisest on soov sedalaadi lõikuseid hakata Võrus tegema.

Edasi lugemiseks palun logige sisse

Digilehe lugemisõigusega saab ligipääsu portaalidele vorumaateataja.ee ja
digileht.vorumaateataja.ee, mis sisaldavad kõiki artikleid, kaastundeavaldusi, kuulutusi ja reklaame. Lugemisõiguse saab vormistada SIIT.

20 PÄEVA ENIMLOETUD