Menu

.      

FOTOD Ilus ilm tõi parapurjetajad esimest korda põhjast lõunasse – Tamula järvele

  • Kirjutas Heleri Lakur

Instruktorid Hugo Vaino ja Märten Mikk aitavad esimesed huvilised tõsta spetsiaalsetesse parapaatidesse Hansa 303, mis on ehitatud nii algõppeks kui ka treeninguteks. Foto: AIGAR NAGEL

Laupäeva pärastlõunal võis Võru linna edelaküljel asuva Tamula järve kaldal näha värvilisi purjeid lehvimas, tühje ratastoole ja ranna vallutanud päevitajate kõrval sagimas erivajadustega inimesi, kes olid esimest korda parapurjetamise päevaks kohale tulnud nii Võrust kui ka Eestimaa põhjaservast Tallinnast.

Eriliste purjetajate viis aastat

Et puuetega inimesed saaksid osa purjetamise sõidurõõmust ja lainevahust, on juba viiendat aastat järjest korraldatud parapurjetamise päevi nii Pärnus, Tallinnas, Kuressaares, Haapsalus kui ka Narva jõel. Sel suvel aga valiti esimest korda purjetamishuviliste kohtumispaigaks siseveekogu.

FOTOD: Aigar Nagel

„Tegime esimese parapurjetamise ürituse 2016. aastal Noblessneri sadamas Noblessneri jahtklubi purjetamiskooliga. Kõikidele meeldis ja osalejad tahtsid edaspidigi purjetamas käia. Nüüd siis hoopis teistsugused olud ja lämmi ilm,” sõnab paraprojekti Erilised Purjetajad juht ja initsiaator Külli Haav.

Külli Haav FOTOD: Aigar Nagel

Edasi lugemiseks palun logige sisse

Digilehe lugemisõigusega saab ligipääsu portaalidele vorumaateataja.ee ja
digileht.vorumaateataja.ee, mis sisaldavad kõiki artikleid, kaastundeavaldusi, kuulutusi ja reklaame. Lugemisõiguse saab vormistada SIIT.

20 PÄEVA ENIMLOETUD