Menu

.      

Nõukogudeaegsed põllumajandusjuhid ehk punaparunid said Tsoorus kokku

  • Kirjutas Kalle Nurk

Tsoorus said kokku kümme endist Võrumaa põllumajandusjuhti. Foto: ERAKOGU

7. juulil kogunes kümme Võrumaa endist sovhoosi- ja kolhoosijuhti Tsooru kolhoosi kontoriesises parklas. Majandijuhtide võõrustajaks oli Tsooru kolhoosi esimees Mati Lindpere, kes oli esimeheks aastatel 1986–1993.

Kohal oli ka sama kolhoosi esimees Arno Laul, kes oli esimees aastatel 1971–1980. Tookord kandis kolhoos J. M. Sverdlovi nime. Majandeid esindasid veel Vello Anipai (Obinitsa ja Rõuge sovhoos), Jüri Erikson (Varstu sovhoos), Arvo Mõttus (Mõniste sovhoos), Hans Jürgenson (Kuldre kolhoos), Vello Kilusk (kolhoos Võit), Ustav Allas (Antsla kolhoos), Vello Saarmann (Sõmerpalu sovhoos) ja Väino Palo (Rõuge sovhoos). Meenutustest jäid kõlama Väimela juht Heino Kuusik, kes 1990. aastate lõpus oli Võrumaa majandijuhtide kokkutuleku idee algataja ja esimene kokkukutsuja, ning manalateele läinud Valter Kala, kes juhtis Kirovi kolhoosi 26 aastat ning oli kõigil kokkutulekutel alati kohal.

Kokkutulnud meenutasid kohati uskumatuid lugusid.

Edasi lugemiseks palun logige sisse

Digilehe lugemisõigusega saab ligipääsu portaalidele vorumaateataja.ee ja
digileht.vorumaateataja.ee, mis sisaldavad kõiki artikleid, kaastundeavaldusi, kuulutusi ja reklaame. Lugemisõiguse saab vormistada SIIT.


 

20 PÄEVA ENIMLOETUD