Menu

.      

Esimese nädalaga on väljastatud üle 400 vähipüügiloa

  • Kirjutas Heleri Lakur

Eelmisel aastal väljastati Eestis jõevähi püügiks 1476 kalastuskaarti. Vähiuurija Margo Hurda sõnul saab jõevähi arvukust hinnata suhteliseks. Tamula järves, mis kunagi oli samuti vähirikas järv, on nende arvukus madal nagu ka paljudes teistes veekogudes üle Eesti. Foto: AIGAR NAGEL

Esimesed vähipüügiload väljastati juba 1. juulil, ehkki suurt elevust see kohalike vähipüüdjate seas ei tekitanud. Kui möödunud aastal väljastati Võrumaale kokku 142 kalastuskaarti jõevähi püügiks, siis kolmapäevahommikuse seisuga oli keskkonnaametilt käesolevaks hooajaks taotletud vaid 16 kalastuskaarti. 

Lubade arv pole kõikjal piiratud

„See arv ei ole kindlasti lõplik, sest jõevähi püügiks saab taotleda kalastuskaarti jooksvalt kuni augusti lõpuni kas või ainult tund aega enne püügilemineku soovi (välja arvatud Pangodi järve ääres ja Saaremaal),” selgitab keskkonnaameti kommunikatsioonijuht Kristina Kurm. Keskkonnaameti jahinduse ja vee-elustiku büroo juhataja Aimar Rakko sõnul on 2020. aastal vähipüügilube enamikus maakondades saada piirarvuvabalt.

Edasi lugemiseks palun logige sisse

Digilehe lugemisõigusega saab ligipääsu portaalidele vorumaateataja.ee ja
digileht.vorumaateataja.ee, mis sisaldavad kõiki artikleid, kaastundeavaldusi, kuulutusi ja reklaame. Lugemisõiguse saab vormistada SIIT.

LOE VEEL

LOE VEEL

20 PÄEVA ENIMLOETUD