Menu

.      

FOTOD Petserimaa Vabadussõja monument sai pidulikult avatud

  • Kirjutas Kadi Annom

President Kersti Kaljulaidi võttis soojade tervitustega vastu Setomaa ülemsootska Rein Järvelill (keskel). FOTOD: Kadi Annom

Eile pärastlõunal kell pool kaks käis Värskas tihe arutelu, kas kurjakuulutavale müristamisele järgneb tihe paduvihm või mitte. Suur rahvahulk oli kogunenud, et avada pidulikult Petserimaa Vabadussõja monument. Nii kohalikke kui ka mujalt tulnuid austas oma kohalolekuga president Kersti Kaljulaid, kes oma pöördumiskõnes toonitas, et see sammas on ausammas meie vabadusele.

Ilm soosis avamise pidulikkust

Kuigi ettenägelikumad asusid vihmavarje varuma ning kurjakuulutavalt hoogu kogunud tuul andis vihjeid, et täpselt tseremoonia avamisajaks kostitab ilm äikesevihmaga, olid kõrgemad jõud eile piduliku sündmuse poolt. Sünge taevas asendus pärast Petserimaa rindel Vabadussõjas ligi 350 langenu, kellest vanim 55aastane, nimede ettelugemist ning kaitseliitlaste poolt aupaukude laskmist päikesepaistega, mis lasi meeldejäävat ning pidulikku sündmust rahulikult nautida.

Edasi lugemiseks palun logige sisse

Digilehe lugemisõigusega saab ligipääsu portaalidele vorumaateataja.ee ja
digileht.vorumaateataja.ee, mis sisaldavad kõiki artikleid, kaastundeavaldusi, kuulutusi ja reklaame. Lugemisõiguse saab vormistada SIIT.

20 PÄEVA ENIMLOETUD