Menu

.      

Tere tulemast 25. rahvusvahelisele Võru Vaskpillipäevade festivalile Võru Kõla 2020!

  • Kirjutas Aavo Ots

Festivalil Võru Kõla linna 235. sünnipäev, esinejad ja kursuslased. Fotod: ERAKOGU

Võrumaal on minu kodu ja isatalu ning see on üks põhjus, mille pärast tahan oma õpilaste ja sõpradega panustada kodukandi muusikakultuuri.

Eestimaa suvi on parim aeg musitseerimiseks ja õppimiseks. Tulevikus vajab kõrgkultuur väga häid interpreete. Võti on siin laste õpetamise õigsuses ning muusikaõpingutes on tähtis komponent ka esinemine. Musitseerimisrõõm, kõlailu ja esituse väljendusrikkus on need kvaliteedid, mida tahame Võru publikule pakkuda, olgu need esitatud puhkpillidel, viiulil, tšellol või klaveril.

Veerand sajandi eest, 1996. aastal, kui minu algatusel suvekursus ja festival Võru Vaskpillipäevad esimest korda toimus, sai loodud suurepärane puhkpilliharidust ja -muusikat arendav organisatsioon, mis toimib tänapäevani. Põhikollektiivideks on festivali puhkpilliorkester ja vaskpilliorkester ning toimuvad solistide ja ansamblite esinemised. Esimeste aastate puhkpillimuusikaesitustele lisandusid jazzi-seaded, aasta-aastalt laienes festivali muusikaline haare erinevate stiilide, esituskoosseisude ja kursuste lisandumisega. Meie eesmärk  on tuua publikuni muusika kui kõlakunsti mitmekülgsust.

Meenutaksin festivali mõningaid olulisi daatumeid: 2004. aastal moodustasid dirigendid Priit Sonn, Valdo Rüütelmaa ja Aavo Ots üle-eestilise vaskpilliorkestri Eesti Noorte Brass; 2007. aastal alustas Võrus Aavo Otsa trompeti suveakadeemia; 2015. aasta programmis kõlas uudsena vokaal- ja trompetimuusikakontsert „Bel canto”, kus esinesid Maria Melaha (sopran), Neeme Ots (piccolotrompet, trompet, flüügelhorn) ja Mai Ots (klaver).

Festivalil Võru Kõla linna 235. sünnipäev, esinejad ja kursuslased

Edasi lugemiseks palun logige sisse

Digilehe lugemisõigusega saab ligipääsu portaalidele vorumaateataja.ee ja
digileht.vorumaateataja.ee, mis sisaldavad kõiki artikleid, kaastundeavaldusi, kuulutusi ja reklaame. Lugemisõiguse saab vormistada SIIT.

LOE VEEL

LOE VEEL

20 PÄEVA ENIMLOETUD