Menu

.      

VÕRU 236 Perepäevad pakuvad koostegemise mõnu

  • Kirjutas Sisuturundus

Hetk linnapäevade kavas kindla koha leidnud laste jõuproovilt „Võru linna vägilane”. Foto: MARIANNE METT

Hoolimata erilisest aastast ja erilistest tingimustest tähistame kodulinna sünnipäeva rõõmsate tegemistega.

Linnapäevade raames 21. ja 22. augustil toimuvatel perepäevadel leiab jõukohast ja huvitavat tegevust igas eas inimene. Kahe päeva sisse mahub hulgaliselt sportlikke tegevusi, laulu ja tantsu, kavas on laadad, näitused ja töötoad ning ees ootab palju toredaid üllatusi.

Reedel, 21. augustil sportlik perepäev „Sport hoit tujo hää" .

Esimest korda kutsuvad keskväljakule liikuma Võru Spordikool ja spordiklubid.

Saab proovida spordikeskuse (murdmaasuusatajate) uudset Torax Traineri suusaergomeetrit. Võru Korvpallikool toob välja korvilaua ja „takistaja“.Kreeka-Rooma maadluse tüdrukud demonstreerivad mati pealt maha lükkamist, koti heidet ja kätelseisus särgi seljast võtmist aja peale. Võru judokeskus teeb demoesitluse judost kui spordialast.Võru jalgpallikool Helios pakub võimalust mängida põnevat ja atraktiivset jalgpallipiljardit. Väljaku lähiümbruses peetavas orienteerumismängus on igaühel võimalus oma orienteerumisoskused proovile panna, nagu ka kõikidel eespool nimetatud spordialadel tegijatele väljakutseid esitada. Maletelgis toimub kiirturniir (vähemalt nelja huvilise korral). Lastele malemängu 45-minutiline algõpe, juhendab Ülar Lauk. Võimlemisklubi Janika iluvõimlejad õpetavad tasakaaluharjutusi ja muud põnevat, mis eluks vajalikule kehahoiakule palju kaasa aitavad. Võrumaa Spordiliit jagab infot, registreerib 1784 m linnajooksule ja üritusele „Ummamuudu liina üüjuusk“.

Kell 14.30 oodatakse lapsi osalema võistlusel „Võru linna vägilane“. Eelregistreerimine kella 14-14.30. Vanusegrupid: kuni 6 a, 6-8 a, 8-10 a, 10-12 a. Palju toredaid auhindu. Ürituse patroon ja pealik on Tarmo Mitt. Et seda kõike kogeda - spordiriided selga ja kogu perega keskväljakule! 

Võru Noortekeskuse mõnusate maitsete ja mängude kohvikus saab mängida lauamänge ja mekkida jäätist. Lisaks saavad noored kalastajad osaleda kell 12 ja 14 Roosisaare silla juures kalastustöötoas. Registreerimine kohapeal.

Kodulinna elu edendamisse annab  oma panuse Eesti Töötukassa Võrumaa osakond  ettevõtlike inimeste alaga. Individuaalses vestlustes  saavad nõu küsida tööd otsivad/töötud inimesed, ettevõtjad, töötavad inimesed. Koolinoored saavad nõu karjäärinõustajatelt karjäärivalikute tegemisel. Saate tutvuda rahvusvaheliselt tuntud ja tunnustatud, paindlikku õpet võimaldava Võrumaa Kutsehariduskeskuse tegemistega . OÜ Kuum Karu tutvustab käsitööna valmistatud stiilseid ja nägusaid tandoorahjusid. Pärnus toimunud Grillfestil ja pälvisid nad  aukirja atraktiivseima grilliaparaadi eest . Kaasa lööb Kogukondlik organisatsioon Vastseliina Käsitööühing MTÜ , mis  pakub imeilusad käsitöötooteid. Näete OÜ Carrestoration spetsialistide abil valminuid  restaureeritud autod ajastust 50. kuni 80.

Kell 14 kuulutab perepäeva avatuks  Võru vaskpillipäevade kontsert "Helisev sportlik linnaruum".

Kell 14.30 „Võru linna vägilane“-võistlus lastele

Kell 16 etendub „Linna loomine“, mis on Easy Leag’s  ja sõbrad tõlgendus Võru linna loomisest ja selle kujunemisest läbi ajaloo. Etendust esitatakse tantsuliselt, laululiselt ja välistatud pole ka mõni loominguline vimka! Kaasa löövad: Easylegs breikarid, Error tantsukooli eliitõpilased, ansambel Reha, Free Flow stuudio tuletantsijad, Kaspar Seeblum ja ooperidiiva Anoki von Arx Šveitsist.

Kell 16.30  kütab sportliku meeleolu veelgi kuumemaks Nedsaja Küla bänd.

Kell 18 toimub 1784 m linnajooks (start ja finiš keskväljakul, eelregistreerimine spordiliidu veebilehel ja kell 17 kohapeal, loosiauhinnad).

Et seda kõike kogeda - spordiriided selga ja kogu perega keskväljakule!

Laupäeval, 22. augustil perepäev „Koton on hää“.

Juba kell 9 läheb keskväljakul ja kirikuesisel platsil lahti vilgas tegevus, saab kaubelda linnapäevade laadal, osa saada +Energia mess-laadast ja näha vanatehnika näitust.

Kell 10-15 ootame kunsti-ja käsitööhuvilisi töötubadesse: saab värvida savikujusid (tasuline, 1-3€), meisterdada puidust ja klaasist lauapeegli, vildist võtmehoidja, valmistada ravimtaimedega seebi. Mõeldes koolile saab teha lõbusa otsaga pliiatsi, paberist järjehoidja või isale-emale parkimiskella.

Maanteeameti õppestend „Pöörlev auto“ pakub kogemust, mis tunne on olla pöörlevas autos ja miks on sõiduki turvavarustus nõnda oluline!

Taas ootavad teid Võru Kunstikooli töötoad ja näomaali telk. Lähtuvalt eriolukorrast juhivad korraldajad tähelepanu asjaolule , et näomaali saab teha vaid pereliige, keda juhendab kunstiõpetaja. Töötubades on osalejad hajutatud ja võib tekkida väike ooteaeg, aga seda aitab sisustada laval toimuv  kontsertkava.

Kell 10 hüüab perepäeva lahti päevajuht Anu Koop. Kell 10.30 näeb mini-võimlemispidu „ Muretute mustrite vallatud värvid“.

Kell 11 ootame kõiki võrukaid hommikukohvile linna juhtidega, sünnipäevatervitused linnarahvale vokaalansamblilt Luud.

Kell 12 esinevad Võrumaa lõõtspillimängijaid, mille järgneb kell 12.30 Võru linna teenetemärgi üleandmine.

Kella 13-14.30 astuvad üles tantsurühm Katariina, Võru Tantsukeskuse tantsijad, JJ-Street Tantsukool.

Perepäeva lõpetab kell 14.30 perepäeva õnneratas „Uma ja hää“. Kõik, kes vastavad päevajuhi küsimusele õigesti, keerutavad ratast ja võidavad Uma Meki, Võru Linnavalitsuse, Võrumaa Teataja Lõunalehe, SA Võru Kannel poolt välja pandud auhindu.

Täname kõiki perepäevade korraldamises kaasa löövaid ettevõtteid-asutusi, kunstnikke ja kunstiõpetajaid, lauljaid, tantsijaid ja nende juhendajaid, kes ikka ja jälle linnarahvale kodutunnet loovad.  SA Võru Kannel

LOE VEEL

LOE VEEL

20 PÄEVA ENIMLOETUD