Menu

.      

Läti matusebürood teenivad üha rohkem leiba Eestis

  • Kirjutas Heleri Lakur

Läti matusefirma hauakaevajad paistavad tööd tehes silma musta ülikonna ja lihvitud kätetööga. Foto: ERAKOGU

Kui mitte arvestada ligi kuu aja pikkust pausi Eesti ja lõunanaabrite vahel kevadise eriolukorra ajal, käivad Läti matusebüroo esindajad parema meelega kremeerimisteenust saamas just Eestis.

Peale selle on lõunaeestlastele meeldima hakanud lätlaste komme riietuda surnut austavalt pidulikult ning hauaplatsil tehtavad ettevalmistused meenutavad juba kõrgema riigiametniku matmistalitust.

Koroonapaus tegi kahju

2018. aastal surnuautoga avarii teinud Valmiera matusebüroo Ritus on üle elanud nii Läti kui ka Eesti meediakära ja pärast koroonaaja eriolukorda taas Eestisse sagedamini sõite tegema hakanud. Toimetuse küsimusele, kuidas mõjus piiride sulgemine kahe naaberriigi vahel ettevõtte majandustegevusele, vastas firma omanik Edmunds Litinš, et aeg oli raske. „Inimesed ei saanud tööd teha ja mõned jäid isegi tööst ilma, klientidel tuli kallima teenuse eest maksta,” sõnab Litinš vahepealse perioodi kohta. Esindaja sõnul tellib matusefirma kremeerimisteenuse praegu Viljandi krematooriumist, sest see tuleb odavam kui teenust Lätis tellida. Kaheksas Läti linnas kontorit omav matusebüroo on kasutanud eestlaste teenust juba 2014. aastast, algul Võru krematooriumiga koostöös, hiljem Viljandis.

Edasi lugemiseks palun logige sisse

Digilehe lugemisõigusega saab ligipääsu portaalidele vorumaateataja.ee ja
digileht.vorumaateataja.ee, mis sisaldavad kõiki artikleid, kaastundeavaldusi, kuulutusi ja reklaame. Lugemisõiguse saab vormistada SIIT.

LOE VEEL

LOE VEEL

20 PÄEVA ENIMLOETUD