Menu

.      

Sõmerpalu hooldekodu juht Lenhard Ermel võtab elu just sellisena, nagu elu on

  • Kirjutas Sten Sang

Sõmerpalu kandis sündinud ja kasvanud Lenhard Ermel on piirkonda edendanud tublid aastakümned. Foto: AIGAR NAGEL

Sõmerpalu kandis sündinud ja kasvanud Lenhard Ermel on piirkonda edendanud tublid aastakümned. Riiklike reformide käigus sai külavanema ametipostist vallavanema töökoht ja viimased 11 aastat on Lenhard juhatanud Sõmerpalu hooldekodu.

Otsustusvõimekus sai otsustavaks

Tulevane kohaliku elu korraldaja tuli ilmale 1957. aastal ning praeguseks on tal ette näidata 63 efektiivselt elatud aastat. „Sündisin Võru maakonnas Kärgula külas. Tol ajal oli piirkonna nimeks veel Sõmerpalu vald. Paik asub Võhandu jõe ääres ja kannab praegu Sulbi küla nime,” kõneleb Lenhard Ermel. Kooliealiseks sirgununa astus ta endise nimega Kärgula kaheksaklassilisse kooli, mille lõpetamise järel siirdus edasi Vana-Antsla sovhoostehnikumi agronoomikutset omandama. Sel alal toimetas Lenhard viis aastat, kuni sai kutse astuda külanõukogu saadikuks. Üsna pea silmati tema tragi olekut ja noor mees valiti külavanema ülesandeid täitma.

Edasi lugemiseks palun logige sisse

Digilehe lugemisõigusega saab ligipääsu portaalidele vorumaateataja.ee ja
digileht.vorumaateataja.ee, mis sisaldavad kõiki artikleid, kaastundeavaldusi, kuulutusi ja reklaame. Lugemisõiguse saab vormistada SIIT.

20 PÄEVA ENIMLOETUD