Menu

.      

FOTOD Mustang Mach 1 (1969) taassünd

  • Kirjutas Kalev Annom

Sven Kuklane esitles Võrumaa Teatajale oma ligemale 100 000 eurot maksvat unistuste Mustangi (1969) Käätso sirgel. Auto on 97 protsenti originaalne ja musta numbri ootel. 6400 cm³ mootoriga (V-8 otto) auto võimsus on 400 hobujõudu ja arendab kiirust üle 200 km/h, tarbides kütust keskmiselt paarkümmend liitrit 100 kilomeetrile. Natuke järsem gaasipedaalile vajutus paneb rattad ringi käima.

On väga kummaline, samas väga ilmekas ja mõtlemapanev tõsiasi, et kui Ameerika Ühendriikides valmistati 1960. aastatel Mustangeid, tehti Nõukogude Liidus Ukrainas maanteemuhkusid (Zaporožets ZAZ-965).

Taassünd vast valminud restaureerimishallis

Möödunud aasta sügisel sai CarRestorationil endise linavabriku territooriumil katuse alla ligemale 1000 m² suurune kõrgete ustega restaureerimistööde tegemiseks mõeldud hall, kus asuti taastama 1969. aasta Mustangi. Viimast nägid väga paljud võrulased ja meie külalised augustis Võru linnapäevadel uuel keskväljakul.

CarRestorationi partnerid Aimar Sisask ja Sven Kukane linnapäevade ajal. Fotod: KALEV ANNOM

Restaureerimishall sai kasutusloa linna sünnipäevaks

Kui vanas kohas Räpina maanteel oli Aimar Sisaskil ruumi paarsada ruutmeetrit ja tuli ka hakkama saada, siis 19. augustil kasutusloa saanud uues hallis on seda viis korda rohkem.

Edasi lugemiseks palun logige sisse

Digilehe lugemisõigusega saab ligipääsu portaalidele vorumaateataja.ee ja
digileht.vorumaateataja.ee, mis sisaldavad kõiki artikleid, kaastundeavaldusi, kuulutusi ja reklaame. Lugemisõiguse saab vormistada SIIT.

20 PÄEVA ENIMLOETUD