Menu

.      

Käesolev õppeaasta algas Võru linna koolides maheda koolitoiduga

  • Kirjutas Heleri Lakur

Võru Werrone kooli õpilasi toitlustab Võru väikeettevõtja OÜ DGN Arendus, kes paneb koolitoidus rõhku nii tooraine valikule kui ka üldisele väljanägemisele. Foto: ERAKOGU

Möödunud reedel astuti Võrumaal suur samm tervislikuma elukeskkonna poole. Omavalitsused panid seljad kokku ja allkirjastasid hea tahte kokkuleppe, mille eesmärgiks on aastaks 2024 saavutada Võrumaa kõigis lasteasutustes vähemalt 20protsendiline mahetoidu osakaal.

Mahetoidu traditsiooni algus

Mahetoidu entusiasti ja MTÜ Setomaa Liit projektijuhi Kaja Kesküla sõnul on mahetooraine jõudmine koolide ja lasteaedade köökidesse olnud Eestis pikalt teemaks. Kuigi paljud huvilised on mahetooraine kasutamisega alustanud, kipuvad algatused aja jooksul soiku jääma. Võru- ja Setomaa mahetoiduhuviliste ideest välja kasvanud „Mahe ja muhe” projekt sai alguse 2018. aasta Võrumaa loometalgutelt „Vunki mano 2018”, kus seltskond mahetoiduhuvilisi käis välja idee mahedast Võru maakonnast.

Edasi lugemiseks palun logige sisse

Digilehe lugemisõigusega saab ligipääsu portaalidele vorumaateataja.ee ja
digileht.vorumaateataja.ee, mis sisaldavad kõiki artikleid, kaastundeavaldusi, kuulutusi ja reklaame. Lugemisõiguse saab vormistada SIIT.

20 PÄEVA ENIMLOETUD