Menu

.      

FOTOD Rõuge kirikusse peidetud ligi 100aastased esemed leiavad kirikus oma koha

  • Kirjutas Heleri Lakur

FOTO: Aigar Nagel

Viimasel kümnendil on Rõuge kiriku remonditööde käigus ja koguduse õpetaja Mait Mölderi isiklike leidudena avastatud kirikulae alt esemeid, mis läinud kaduma Eesti Vabariigi taassünni järel, mõni aga suisa sada aastat tagasi.

Välgutabamusest alla kukkunud tornikukk on alles

Ajalooürikutes ja loodetavasti ka mõne vanema põlvkonna inimese mälus mõlgub kindlasti meeles, et Rõuge kirikutorn sattus eelmise sajandi algul, 1917. aasta kevadpühade eel välgutabamusest tuleroaks. Tollal oli tornikatus veel tammelaudisest. Ajaloos on kirjas ka see, et pärast kustutustöid asendati tornikiiver uuega, kuid ehitati siis kaks sülda (4,26 meetrit) madalam. Tornitipus olnud välgutabamusest süttinud raudkukke tagasi ei pandud, selle asemele seati tornitippu ajutine rist. Koguduse õpetaja Mait Mölder ütleb naljatlemisi, et ajutisest lahendusest on tänaseks möödunud ligi sada aastat. Miks kukk vahepeal kadunud oli, ei oska isegi koguduse õpetaja vastata, kuid leidu peab ta küll puhtaks juhuseks.

Edasi lugemiseks palun logige sisse

Digilehe lugemisõigusega saab ligipääsu portaalidele vorumaateataja.ee ja
digileht.vorumaateataja.ee, mis sisaldavad kõiki artikleid, kaastundeavaldusi, kuulutusi ja reklaame. Lugemisõiguse saab vormistada SIIT.

LOE VEEL

LOE VEEL

20 PÄEVA ENIMLOETUD