Menu

.      

Võrulased lähevad 25. Motoshow’le maailmaharuldusega

  • Kirjutas Kalev Annom

Eile keeras Mati Kuklane haruldase GAZ A rooli jalad maas. Messil saab sellest pealtvaatajate pilgu all auto, mida on maailmas ainult kahe käe sõrmedel lugedes ja mida müüakse ulmeliste hindadega või ei müüda üldse. See auto on kavas jätta muuseumis aukohale. Sellised haruldused maksavad Venemaal umbes 200 000 eurot, sest tegu on Vene autotööstuse esiklapsega ning see oli kättesaadav ainult kõrgetele ülemustele ja kindralitele. FOTOD: Kalev Annom

Võrus Tallinna maantee ääres tegutsev OÜ Car-Restoration on homme algaval Tartu Motoshow’l maailmas haruldase autoga GAZ A.

Auto omanik Mati Kuklane ütles Võrumaa Teatajale, et 1934. aastal valminud auto dokumendid on pärit Ukrainast, üksjagu osasid Mustvee kandist ja Ameerikast tellides.

„Auto sündis Fordi konveieril ja müüdi venelastele, kes suutsid seda valmistada umbes 30 000 tükki. GAZ A jäi teise maailmasõja kätte ja see on ka põhjuseks, miks sellest on saanud terves maailmas haruldus.

Edasi lugemiseks palun logige sisse

Digilehe lugemisõigusega saab ligipääsu portaalidele vorumaateataja.ee ja
digileht.vorumaateataja.ee, mis sisaldavad kõiki artikleid, kaastundeavaldusi, kuulutusi ja reklaame. Lugemisõiguse saab vormistada SIIT.

LOE VEEL

LOE VEEL

20 PÄEVA ENIMLOETUD