Menu

.      

Oktoobritormis kogetu paneb Võru uuteks tormideks paremini valmistuma

  • Kirjutas Heleri Lakur

Eleringile kuulunud Võru alajaama juhtimishoonelt plekk-katuse rebinud tormituul (fotol paremal) lennutas katusetükid kõrval asuvatesse alajaama seadmetesse, mille tagajärjel katkes elektrivarustus kogu Võru linnas ja mitmes jaotusvõrgus üle Eesti. Fotol on Elektrilevi suurkliendihaldur Ivari Saare, kes osales ka möödunud aasta oktoobritormi ajal Võru kriisikomisjonis FOTO: Aigar Nagel

Möödunud aasta 27. oktoobril tormist puudutatud sündmused, mis Võrus eskaleerusid ja Eleringile kuulunud alajaama plekk-katuse murdumisest alguse said, jätsid vooluta alla 100 000 majapidamise Lõuna-Eestis, Saaremaal, Pärnumaal ja Viljandimaal.

Võru linn pääses tol korral kergelt, ehkki vool taastus alles mitu tundi hiljem enne keskööd, katkes ka veevarustus ja kadus osaliselt mobiilside.

Nädal aega tööd

Eelmise aasta oktoobritormi ajal Võru kriisikomisjonis osalenud Elektrilevi suurkliendihalduri Ivari Saare sõnul töötati voolu taastamise nimel mitmes maakonnas 27. oktoobri õhtust kuni järgmise pühapäeva, 3. novembri õhtuni inimvõimekuse piiril ja võimaluste piires. Töösse oli rakendatud 240 elektrikut, 35 dispetšerit ja 15 klienditeenindajat üle Eesti. „Kui täna peaks samasugune olukord tekkima, siis me oleme igal juhul valmis.

Edasi lugemiseks palun logige sisse

Digilehe lugemisõigusega saab ligipääsu portaalidele vorumaateataja.ee ja
digileht.vorumaateataja.ee, mis sisaldavad kõiki artikleid, kaastundeavaldusi, kuulutusi ja reklaame. Lugemisõiguse saab vormistada SIIT.


 

20 PÄEVA ENIMLOETUD