Menu

.      

FOTOD Võrumaa Teataja käis koostöös politseiga helkuri kandmist kontrollimas

  • Kirjutas Kadi Annom

Aili (vasakul) ja Kadriga kohtusime Võrus Kubja teel. Mõlemad naised suhtusid helkuri kandmise vajalikkusesse väga lugupidavalt, kuid kahjuks oli sel õhtul helkur unustanud külge riputada. „Tulin linnast ja kuidagi kiiresti on pimedaks läinud. Ei ole veel harjunud selle pimeda ajaga ja helkurikandmisega,” tõdes Kadri, kes kesklinnast teed alustades siia kanti sõbrannale Ailile külla tulemas oli. Piirkonnapolitseinik jagas mõlemale helkuri, et ohutult teekonda jätkata. FOTOD: Aigar Nagel

Reede õhtul käis Võrumaa Teataja toimetus koostöös politseiga taas Võru linnas ja maakonnas lahtiste silmadega ringi, et saada ülevaade helkurite kandmise populaarsusest.

Viimastel aastatel on see saanud justkui pimeda aja alguse tähistamise traditsiooniks. Sel aastal pälvisid kahjuks toimetuse tähelepanu lapsed ja noored, kes olid helkuri kandmise olulisuse unustanud.

Piirkonnapolitseinik Elar Sarik tuletas helkuri kandmise vajalikkust meelde ning jagas nähtamatutele teekäijatele helkureid. Näiteks parasjagu Võrumõisa kandis skate-pargist koju liikunud Heiko ja Rasmus suhtusid helkuri kandmise vajalikkusesse mõnevõrra skeptiliselt.

Kristi jäi meie huviorbiiti Luha tänava kergliiklusteel tervisekõndi tegemas. Kellaaeg oli juba üsna hiline, ilm vihmane ja kuigi kergliiklustee oli kenasti valgustatud ning tervisesportlasel seljas hele jakk, oli teda siiski helkurita üsna keeruline märgata. „Mul on hetkel kõnnitud 2,5 kilomeetrit ja ühe kilomeetri teen täna kindlasti veel. Tavaliselt mul on ikka helkur ka. Teisel jopel, millega tavaliselt käin, on helkurid külge õmmeldud. Mul on väga piinlik, et täna niimoodi helkurita vahele jäin ja tegelikult ma pean helkuri kandmist väga vajalikuks,” selgitab Kristi, kelle jutu peale juhib piirkonnapolitseinik tähelepanu, et hoolimata spordiriiete külge õmmeldud helkuritest on siiski soovitatav kanda lisahelkurit, sest riiete küljes olevad helkurid võivad kulumise ja pesu tagajärjel muutuda vähem märgatavaks ning seetõttu ei täida enam oma funktsiooni. Kristi sõidab sageli ka autoga ning on teadlik sellest, kui nähtamatuks muutub helkurita jalakäija autojuhi jaoks. Fotod: AIGAR NAGEL

Edasi lugemiseks palun logige sisse

Digilehe lugemisõigusega saab ligipääsu portaalidele vorumaateataja.ee ja
digileht.vorumaateataja.ee, mis sisaldavad kõiki artikleid, kaastundeavaldusi, kuulutusi ja reklaame. Lugemisõiguse saab vormistada SIIT.

20 PÄEVA ENIMLOETUD