Menu

.      

Võru maakonna aasta isa 2020 on Einar Oimet

  • Kirjutas Võrumaa Teataja

Fotol Võru maakonna aasta isa 2020 Einar Oimet koos perekonnaga  Pildistas: Margus Muts.

Eile Võru Kandles toimunud isadepäeva kontsert-aktusel andis Võrumaa Arenduskeskuse juhatuse liige Tiit Toots üle Võru maakonna aasta isa tiitli viie lapse isale ja kaheksa lapselapse vanaisale Einar Oimetile.

Taotluse Võru maakonna aasta isa aunimetuse andmiseks esitasid Einar Oimeti lapsed Marit Oimet, Katri Oimet, Prita Oimet, Laura Alla (neiupõlvenimega Oimet) ja Hippe Oimet. Lapsed iseloomustavad oma isa järgmiselt: „Meie isa on suurepärane isa ja toetav abikaasa meie emmele. Isa on  alati meie jaoks olemas, julgustanud ja abistanud meid kõiges. Lugematu arv kallistusi, muinasjuttude lugemisi, esinemistel ja võistlustel kaasa elamisi. Isa positiivne hoiak enda ja meie pere tegemistesse on süstinud ka meisse hoolivust ja ettevõtlikkust. Meie isa on ka suurepärane vanaisa – lapselapsed kutsuvad teda taaduks. Kui taadu külla tuleb, siis on lastel suunurgad kõrvuni ja käed pikas, et saaks juba sülle joosta. Kui meil õdedega on oma toimetused, siis taadu hoiab alati heameelega lapsi ja me teame, et meie lapsed on südamest hoitud. Meie jaoks on „issi“ igal aastal aasta isa.“

Lisaks on Einar hinnatud kolleeg AS Barruses ning pere kõrval panustab ohtralt SA Maarja küla ning Eriolümpia Eesti ühenduse tegemistes. Sageli mõlemat korraga, sest Maarja Küla sportlased on ka eriolümpia liikumisse kaasatud.

Tänavu esitati Võru maakonna aasta isa aunimetusele kokku 11 kandidaati: Meelis Koppel (Võru vald), Toivo Raudnagel (Võru vald), Jaak Malkov (Võru vald), Jüri Moppel (Võru linn), Roman Parmask (Võru vald), Egert Illison (Rõuge vald), Jaanus Jaaska (Võru vald), Meelis Timuska (Võru vald), Toomas Jänes (Võru vald), Erki Sok (Rõuge vald), Einar Oimet (Võru linn).

Aasta isa tiitlit on Võru maakonnas välja antud alates 2005. aastast. Eelmisel aastal pälvis tunnustuse nelja lapse isa Raul Kudre.

Pidulikul kontsert-aktusel esinesid: Parksepa lasteaia mudilased Maire Posti juhendamisel ning tantsurühmad Hopser ja Kabujalakesed Anne Tolk juhendamisel.

LOE VEEL

LOE VEEL

20 PÄEVA ENIMLOETUD