Menu

.      

Kas liinibussid lendavad?

  • Kirjutas Kalev Annom

Pealkirjas küsitakse: kas bussid lendavad? Meistrite sõnul võiksid bussid tõesti lennata nendel liinilõikudel, kus on kruusatee ja asfaldil jälle sõita!? Ühes kuus läbivad Hansa Liinide bussid kokku 180 000 liinikilomeetrit, sellest 20 protsenti on kruusateed, mis on mureks nii reisijaile, juhtidele kui ka remontijaile-pesijaile. Nii tulebki mitu tonni kaaluv buss võimsate tõstukitega õhku tõsta, et probleem lahendada. FOTO: Kalev Annom

Iveco sündis 45 aastat tagasi. Selle aja jooksul on kogu aeg pingutatud, et bussireisijail oleks võimalikult mugav ning et kaubad ja muud veosed jõuaksid parimal võimalikul moel sihtkohta.

Hansa Bussiliinide tehnikajuht Kalev Ottis ütles töökojas õhku tõstetud Iveco bussi vaadates: „Nüüdisaja bussid projekteeritakse sõitmiseks asfaltteel, kuid Eestimaal ja eriti Võrumaal on palju kruusateid, mis panevad liinibussid tõsiselt proovile. Pole mingi ime, kui bussi juures midagi logisema hakkab või lausa puruks rappub. Nii tulebki ise bussid korda teha, sest pole mõeldav viia buss Iveco Tartu või Tallinna töökotta.”

Võrus on kõik vajalik remondiks olemas

Edasi lugemiseks palun logige sisse

Digilehe lugemisõigusega saab ligipääsu portaalidele vorumaateataja.ee ja
digileht.vorumaateataja.ee, mis sisaldavad kõiki artikleid, kaastundeavaldusi, kuulutusi ja reklaame. Lugemisõiguse saab vormistada SIIT.

LOE VEEL

LOE VEEL

20 PÄEVA ENIMLOETUD