Menu

.      

Rogosi mõisast sai paariks päevaks Venemaa klooster

  • Kirjutas Kadi Annom

Rõuge vallavalitsuse arendusosakonna juhataja Aira Udras on rahul, et filmivõtete jaoks just Rogosi mõis välja valiti ja loodab tulevikus siin ka teisi samalaadseid projekte kohata. Foto: AIGAR NAGEL

Haanja kõrgustikul nelja järve vahelisel alal asuv Rogosi mõis sai käesoleva nädala alguses uue hingamise, sest esmaspäeval ja teisipäeval filmiti seal stseene järgmise aasta sügisel ekraanidele jõudva filmi „Veresüü” („Kill the Child”) jaoks. Filmi produtsendi Elina Litvinova sõnul tehti salvestuse õnnestumiseks mõisas ka mõningaid muudatusi. „Paigaldasime metallvärava mõisa sissesõidu juurde, sinise saali muutsime lasteaiaruumiks ja tiigi peale rajasime kalastaja putka,” toob Litvinova näiteid.

Pika ajalooga Rogosi mõisat on esimest korda mainitud 1597. ja 1603. aastal ning Rogosi kastell tüüpi kindlusmõisa ja ümbruskonna nimi tuleneb 1603.–1625. aastatel mõisa omanikuks olnud Poola päritoluga vürsti Stanislaus Rogosinsky nimest. Rogosi nimi püsis ka ümbruskonnal kuni 1. aprillini 1939. aastal, mil see eestistati Ruusmäeks.

Erakordne leid

Edasi lugemiseks palun logige sisse

Digilehe lugemisõigusega saab ligipääsu portaalidele vorumaateataja.ee ja
digileht.vorumaateataja.ee, mis sisaldavad kõiki artikleid, kaastundeavaldusi, kuulutusi ja reklaame. Lugemisõiguse saab vormistada SIIT.

LOE VEEL

20 PÄEVA ENIMLOETUD