Menu

.      

Üleeile pärastlõunal oli Võrumaal kahe suurarenduse avalik arutelu

  • Kirjutas Kalev Annom

Neljapäeval kell kolm oli Kandle teise korruse saalis vabaajakeskuse arenduse arutelu kuulajaid hõredavõitu. Esiplaanil ettevõtja Urmas Johanson. FOTO: Kalev Annom

Neljapäeva pärastlõunal kell kolm oli Kandles ja Zoomi vahendusel arutelul Luha 16 kinnistu ja lähiala detailplaneeringu eskiislahenduse avaliku väljapaneku tulemuste avalik arutelu. Luha ja Turba tänava vahelisele alale kavandab ettevõtja Urmas Johanson mitukümmend miljonit maksvat multivabaajakeskust.

Samal ajal kell 16 koguneti Haanjasse arutama sealse puhke- ja spordikeskuse 1,5 miljoni eurose arenduse juurde kuuluvate suusaradade lähistele RMK kavandatavate raiete kümneaastast kava.

Kõrgendatud tähelepanu linnas ja maal

Kui Kandlesse kogunes umbes kuraditosin huvilist, siis Haanja lähistele metsa mitu korda rohkem huvilisi. Mõlemal arutelul räägitu salvestati.

Võrus avas arutelu linnapea Anti Allas ning rääkisid Jaanus Aavik (Hendrikson & KO) ja ettevõtja Urmas Johanson, modereeris linnavalitsuse arhitekt-planeerija Sirli Kokk.

Haanjas toimunud arutelu peaesineja oli RMK Võrumaa metskonna metsaülem, väga staažikas ja suurte kogemustega Agu Palo. Eesseisva kümne aasta tegevusi aitasid avada Haanja puhke- ja spordikeskuse juht Anti Saarepuu ja Rõuge vallavanem Rein Loik ning teised oma ala asjatundjad.

Üleeile kell neli Haanjasse kogunenute kohta ütles metsaülem Agu Palo, et nii palju huvilisi ei ole ta senini veel näinud. Mida aeg edasi, seda vähemaks inimesi jäi. Mõni vabandas, et sääsed ei anna asu, mõni hiilis niisama vaikselt minema. Fotod: KALEV ANNOM

Kas me tahame, et inimesed tuleksid Võrumaale?

Edasi lugemiseks palun logige sisse

Digilehe lugemisõigusega saab ligipääsu portaalidele vorumaateataja.ee ja
digileht.vorumaateataja.ee, mis sisaldavad kõiki artikleid, kaastundeavaldusi, kuulutusi ja reklaame. Lugemisõiguse saab vormistada SIIT.

LOE VEEL

LOE VEEL

20 PÄEVA ENIMLOETUD