Menu

.      

Kennelipidajad pistavad rinda neljajalgsete salapäraste surmajuhtumitega

  • Kirjutas Kadi Annom

Lily Mals nimetab koerte kasvatamist pigem hobiks, mida tehakse põhitöö kõrvalt. Ühtlasi ei müüda ühtki Kaukaasia lambakoera kutsikat kuhugi, kus ei olda kindel koha sobivuses. Foto: AIGAR NAGEL

Viimastel nädalatel on üle Eesti kulutulena levinud sotsiaalmeediapostitused sellest, kuidas pahatahtlikud inimesed lemmikloomadele, ennekõike koertele, surmavaid vigastusi tekitavad. Olgu selleks siis kas lihatootesse peidetud rotimürgi või nõeltega.

Ka Lõuna prefektuur kinnitab oma sotsiaalmeediapostituses, et viimase kuu vältel on Lõuna-Eestist saadud kaks teadet, kus võib kahtlustada koera mürgitamist. Üks neist leidis juuni lõpus aset Tartumaal, kus koer leidis oma kodutänavalt viineri, mille sisse oli pandud rotimürki. Teine juhtum oli juuli keskel Võrumaal, kus ootamatult hukkunud koera organismist leiti verd vedeldavat südamerohtu. Veel seisab postituses, et mõlemal juhul on kahtlus, et looma tervise halvenemise taga on sama piirkonna elanikud, kellele koerte käitumine ei meeldi või näiteks tunnevad end neist ohustatuna.

„Läbi aastate oleme aeg-ajalt selliste juhtumitega kokku puutunud ning näinud, kuidas mõnd koera ei sallitagi kogukonnas ainuüksi põhjusel, et ta haugub liiga valjult või palju, käib aiast välja, teeb häda valesse kohta ja nõnda edasi,” seisab Lõuna prefektuuri postituses.

Edasi lugemiseks palun logige sisse

Digilehe lugemisõigusega saab ligipääsu portaalidele vorumaateataja.ee ja
digileht.vorumaateataja.ee, mis sisaldavad kõiki artikleid, kaastundeavaldusi, kuulutusi ja reklaame. Lugemisõiguse saab vormistada SIIT.

LOE VEEL

20 PÄEVA ENIMLOETUD