Menu

.      

Elektritõukerattaga lõhuti bussipeatuse klaas?

  • Kirjutas Võrumaa Teataja

Elektritõukeratas Tellisetehase bussipeatuses 28. augustil. Pildil oleva  elektritõukeratta tagaporitiival on halvasti nähtav hoiatus, et kahekesi sõitmine on  keelatud. FOTO: Kalev Annom

Elektritõukerataste tulek võeti Võrus küll suure huviga vastu, kuid samal ajal kurdetakse nende väärkasutamisega tulevaid probleeme. Nimelt oli Võrus seni kõik rahulik, ent nädalavahetusel teatati, et üks Võru tõukeratas on pargitud Tallinna maanteel asuva Tellisetehase bussipeatuse pingile ja samas on lõhutud peatuses olevate busside liikumise plaani klaas, mis asub tõukeratta käepideme kõrgusel. Bussipeatuses maas oleva prahi järgi võis arvata, et seal oli ka söödud ja pakendiks olevad paberid maha visatud.

Elektritõukeratastega juhtunud õnnetustest räägitakse võrdlemisi palju ja võib arvata, et kooliaasta alguse ja heade ilmadega võib neid juurde tulla. Meil ei tasuks ise nii-öelda jalgratast leiutada ja tuleks eeskuju võtta Euroopast, kus tõukeratastel on tagaratta juures numbrid. Numbri olemasolu lihtsustab väärkasutamisest teatamist ja patustaja leidmist.

Võrus võeti elektritõukerattad kasutusele alates 21. juulist.             

Niimoodi on tõukerattad märgistatud Saksamaal Frankfurtis.                                           

20 PÄEVA ENIMLOETUD