Menu

.      

Pindi kalmistul mälestati Eesti Vabadussõjas langenud kapten Friedrich Vreemanni

  • Kirjutas Kadi Annom

Eile lõuna ajal kogunesid Pindi kalmistule Kaitseliidu, Naiskodukaitse, politsei- ja piirivalveameti, Võru valla ning Pindi kiriku esindajad, et mälestada Eesti Vabadussõjas langenud kapten Vreemanni. Foto: AIG

Eile möödus 127 aastat kapten Friedrich Vreemanni sünnist. Võrumaa sõjasangarit meenutati Pindi kalmistul, kuhu olid kogunenud Kaitseliidu, Naiskodukaitse, politsei- ja piirivalveameti, Võru valla ning Pindi kiriku esindajad.

Noor sõjasangar

Kapten Vreemann sündis 10. novembril 1894. aastal Lasva vallas Nõnova külas Hööde talus. Ta oli Võrumaa Kaitseringkonna ülem ja Kaitseliidu pealik. Kapten Vreemann langes Eesti Vabadussõjas 23. märtsil 1919. aastal, olles siis kõigest 25aastane. Kapten Friedrich Vreemanni autasustati 1920. aastal sõjaliste teenete eest postuumselt 1. liigi 3. järgu vabadusristiga. 1918. aastal töötas Vreemann mõnda aega ka Võrus võimlemisõpetajana, mil koondas enda ümber koolipoisse ja ohvitsere, valmistades neid ette võitluseks. 5. detsembril 1918 toimus Vreemanni juhitud salga edukas kaitselahing Hööde talu põldudel. 23. märtsil 1919. aastal otsustati Rõuge lähistel Ruuga küla põldudel vaenlase rünnakut ennetada. Pidades lugu isiklikust eeskujust, oli kapten esireas, tema kõrval koolipoiss. Seekord ei olnud õnn võitlejate poolel ning vaenlase kogupaugust sai kapten mitu kuuli, hukkus ka tema kõrval olnud koolipoiss.

Edasi lugemiseks palun logige sisse

Digilehe lugemisõigusega saab ligipääsu portaalidele vorumaateataja.ee ja
digileht.vorumaateataja.ee, mis sisaldavad kõiki artikleid, kaastundeavaldusi, kuulutusi ja reklaame. Lugemisõiguse saab vormistada SIIT.

LOE VEEL

LOE VEEL

20 PÄEVA ENIMLOETUD