Menu

.      

Timo-Keraamika juured ulatuvad 82 aastat tagasi või hoopis aastatuhandete kauguselt nüüdisaega

  • Kirjutas Kalev Annom

Timo-Keraamika omanik Tiit Raag hoiab vasakus käes väga populaarseks osutunud hapukoore kilepaki hoidjat, millega on mugav koorepakki külmikusse panna ja sealt võtta, sest koorepakk seisab kenasti püsti. Neid kauneid leevikestega praktilisi pakihoidjaid on valmistatud tuhandeid, kuid nõudlus püsib. Paremas käes on kena ja praktiline suhkruhoidmise karp. Timo-Keraamika pakub rikkalikus valikus kingiideid. FOTO: Kalev Annom

Timo-Keraamika tehas Kivi tänaval Võrukivi tehnopargi servas viitab, et millalgi võis siin olla tellisetehas. Oligi ehitusmaterjalitehas, kaubamärgiga Võrukivi. Tehas suutis oma töötajatele ehitada ka sadakond korterit, mis andsid Liitva linnaosale oma näo, peatänavaks kujunes Kivi tänav.

Timo-Keraamika algus

Timo-Keraamika sündis 1993. aasta oktoobris, 1995. aasta septembrist juhib keraamikatehast Tiit Raag (60) ja 1999. aastast on Tiit Raag tehase omanik.

Tiit Raag meenutab, et algus oli raske, hollandlased nõudsid savi eest ettemaksu, sest arvati, et Timo-Keraamika võib ära kaduda, kuid nüüd on see Hollandi firma ise pankrotistunud.

Koduvalvur. See MK koduaias olev Timo-Keraamikas valminud saksa lambakoer on meie muutlikus kliimas õues olnud paarkümmend aastat ja edukalt vastu pidanud, mis on suur tunnustus Timo-Keraamika meistritele.  Foto: KALEV ANNOM

Edasi lugemiseks palun logige sisse

Digilehe lugemisõigusega saab ligipääsu portaalidele vorumaateataja.ee ja
digileht.vorumaateataja.ee, mis sisaldavad kõiki artikleid, kaastundeavaldusi, kuulutusi ja reklaame. Lugemisõiguse saab vormistada SIIT.

LOE VEEL

LOE VEEL

20 PÄEVA ENIMLOETUD