Menu

.      

Oslos elava lasteaiaõpetaja lapsed ei tea, kuidas maitseb šokolaad või komm

  • Kirjutas Liana Allas

Kerli Kalmeti pere. Foto: ERAKOGU

Võrumaa inimesed. Kus on nad nüüd, mis neist on saanud?

Kerli Kalmeti lugu algab nii nagu paljud teisedki. Läks 2006. aastal pärast gümnaasiumi lõpetamist Norrasse koos õega suveks tööle, kavatses üsna pea tagasi tulla ning massaažikursustele minna. Aga kuna võõrsil juhtus olema üks kena noormees ja neiul kindlaid plaane ja siduvaid lepinguid Eestiga polnud, siis võis ju ka kauemaks kaugele jääda. Seda enam, et üks väike hotell pakkus talviseks perioodiks tööd. Nii möödus talv, varsti noored abiellusid … ja siis sai selgeks, et nad ikka ei sobi kokku. Ning läksid lahku.

Nüüd on Kerli kahe lapse – 3,5aastase tütre ja 1,5aastase poja – ema, tal on eestlasest elukaaslane ning kodu Oslos. Sellel päeval, kui juttu ajame, on Norras rahvuspüha – on 17. mai, konstitutsioonipäev. Kerli ütleb, et tööle sel päeval minema ei pea, lapsed käivad paraadil ja tervitavad kuningat, lehvitatakse lippe. Paljudes kodudes süüakse ka poest ostetud torti, aga mitte Kerli omas. Sest nende pere lapsed isegi mitte ei tea, kuidas maitseb šokolaad või komm või suhkur. 

Kerli Kalmeti pere. Foto: ERAKOGU

Algus

Kuni põhikooli lõpuni elas ja õppis Kerli Kalmet Antslas, gümnaasiumi lõputunnistuse sai Tartust.

Edasi lugemiseks palun logige sisse

Digilehe lugemisõigusega saab ligipääsu portaalidele vorumaateataja.ee ja
digileht.vorumaateataja.ee, mis sisaldavad kõiki artikleid, kaastundeavaldusi, kuulutusi ja reklaame. Lugemisõiguse saab vormistada SIIT.


 

20 PÄEVA ENIMLOETUD