Menu

.      

KÜSITLUS Millised toetused peaksid teie meelest Eestis tõusma? Milliste toetuste summad hoopiski langema? Kas teie meelest on Eestis pensionid ning lastetoetus heal tasemel? Kas liiga kõrged toetussummad muudavad inimesed laisaks?

  • Kirjutas Kadi Annom

KÜSITLUS Millised toetused peaksid teie meelest Eestis tõusma? Milliste toetuste summad hoopiski langema? Kas teie meelest on Eestis pensionid ning lastetoetus heal tasemel? Kas liiga kõrged toetussummad muudavad inimesed laisaks? FOTO: pixabay

Millised toetused peaksid teie meelest Eestis tõusma? Milliste toetuste summad hoopiski langema? Kas teie meelest on Eestis pensionid ning lastetoetus heal tasemel? Kas liiga kõrged toetussummad muudavad inimesed laisaks?

Janno töövõimetuspensionär

Mina arvan, et tõstma peaks lastetoetusi, eriti üksikemadele makstavat toetust. Nende sotsiaalne toimetulek ei ole minu meelest praegu selline, nagu see võiks olla ja peaks olema. Ma erakonna mõistes olen ikkagi Reformierakonna poolt. Saan ka sellest aru, et raha ja vahendeid hetkel ei ole. Usun, et sotsid ja Isamaa tuleb ja teeb sügisel selle asja ära ja teeb ilma laenuta. Eesti riik laenu võtta küll juurde ei tohiks. Niigi on seda ülemäära juba võetud. Juba praegu olevat me Euroopas keskmisel tasemel oma laenusummadega. Ega ma muidugi mingi ekspert ole, aga räägin seda, mis ma uudistest vaatan ja kuulen.

Silvia ja Henri puhastus- ja ehitusvaldkonna töötajad

Me tegelikult ei oska nii öelda, millised toetused on liialt madalad ja millised mitte. Ükski neist ei puuduta meid hetkel otse. Sellega me oleme nõus, et alkoholiaktsiisi võib tõsta, kuid kütuseaktsiisi peaks langetama. Kütusehind on see, mis tegelikult puudutab kõiki ja elektrihind samamoodi. Nendega võiks küll midagi ette võtta. Kütusehinna tõus pärsib täiesti elu väikestes kohtades. Me ise oleme ka tulnud Võrumaale puhkama, kuid siin näiteks kui maal elada, siis sa ju lihtsalt ei saa ilma autoga sõitmata. Seda, et liiga kõrged toetuste summad inimesed laisaks muudavad ja tööjõupuudus väga tunda andma hakkab, me ei usu. Eestis veel see nii hullusti ei ole, Soomes tegelikult küll. Seal on tavaline, et makstakse üle poole palgasumma toetusena. Eks see ole jah selline kahe teraga mõõk!

Edasi lugemiseks palun logige sisse

Digilehe lugemisõigusega saab ligipääsu portaalidele vorumaateataja.ee ja
digileht.vorumaateataja.ee, mis sisaldavad kõiki artikleid, kaastundeavaldusi, kuulutusi ja reklaame. Lugemisõiguse saab vormistada SIIT.


 

LOE VEEL

20 PÄEVA ENIMLOETUD