Menu

.      

Sebrade maalimine Vabaduse tänavale seisab teekatte parandustööde taga

  • Kirjutas Kadi Annom

Vabaduse tänava uued sebrad on triipude ootel. Asfaldimärgistuseta on ülekäigurajad nii mõnelegi liiklejale sootuks nähtamatuks jäänud. Foto: AIGAR NAGEL

Iga muudatus tahab inimese jaoks harjumist ja teisest küljest harjutakse mõne asjaga jälle liiast. Nii on mõnigi võrumaalane harjunud linnatänavatel liiklema mälu järgi, seda eriti autoga sõites. Teisalt ei suudeta harjuda tekkinud uuendustega linnapildis.

Jalakäijana on kindlasti lihtsam uusi liiklusmärke tähele panna, sest kiirus on mitu korda väiksem, kui näiteks autoga sõites. Nii on tekkinud Võru linnas värskelt remonditud Vabaduse tänaval olukord, kus uusi jalakäijatele mõeldud ülekäiguradu on tähele pannud küll jalakäijad, kuid enamikule autojuhtidele on need veel märkamatuks jäänud.

Jalakäiad kurdavad, et saavad niinimetatud vales kohas teed ületades vihase kiirenduse või lausa rusikaviibutuse osaliseks. Autojuhid aga ei mõista, miks jalakäijad nende jaoks ülekäigurajana märgistamata kohtades nii uljalt teele tormavad ning eesõigust ootavad.

Edasi lugemiseks palun logige sisse

Digilehe lugemisõigusega saab ligipääsu portaalidele vorumaateataja.ee ja
digileht.vorumaateataja.ee, mis sisaldavad kõiki artikleid, kaastundeavaldusi, kuulutusi ja reklaame. Lugemisõiguse saab vormistada SIIT.

LOE VEEL

LOE VEEL

20 PÄEVA ENIMLOETUD