Menu

.      

Toftan AS andis välja neli stipendiumit Võrumaa Kutsehariduskeskuse õpilastele

  • Kirjutas Võrumaa Teataja

Käesolevast õppeaastast toetab Toftan AS nelja Võrumaa Kutsehariduskeskuse mehhatroonika eriala õpilast stipendiumiga. Toftan AS stipendiaadid 2022/2023 õppeaastal on Kerli Sisas, Ragnar Tamberg, Mattias-Oliver Oja ja Rasmus Lepik.

Toftan AS stipendiumi konkursile laekus 8 avaldust, kelle seast valis komisjon ühehäälselt välja neli stipendiaati.

“Tahan teada, kuidas asjad tööle panna, kuidas neid juhtida ning areneda koos tehnikaga ning näidata, et tehnika ei pea olema ainult meeste pärusmaa,” põhjendas oma erialavalikut värske Toftani stipendiaat Kerli Sisas. Kerli Sisas oli ühtlasi ainus Toftani stipendiumile kandideerinud naisõppur.

Mattias-Oliver Oja valis mehhatroonika eriala oma huvi tõttu seadmete toimimisprotsesside vastu: “See valdkond võimaldab teha korraga nii vaimset kui mehaanilist tööd: võtad seadme lahti, vahetad vigased osad, paned uuesti kokku, programmeerid, seadistad tööprotsessid. Alati on õppida midagi uut, sest tehnoloogia areneb ju pidevalt.”

Ka teised mehhatroonika eriala stipendiaadid tõid välja sügava huvi seadmete toimimismehhanismide ja arendamise vastu, mis on mõnel juhul alguse saanud juba varasest lapsepõlvest. 

“VKHK mehhatroonikute vastu on ettevõtete poolt tõesti tungiv huvi. Toftani pakutav stipendium on seega laia ja pikaajalise mõjuga samm selle eriala populariseerimiseks. Teatud jälje on see juba jätnud meie vastuvõtuarvudele. Kui eelmisel aastal võtsime mehhatroonika õppekavadele vastu 20 õpilast, saime tänavu õpilasi vastu võtta juba 45,” tõi Kuklane välja. “ Kui suurt rolli mängis siin stipendium ja kui suur roll oli muudel teguritel, selle üle võime arutlema jäädagi, aga pigem on see näide tõhusast koostööst.”

Toftani stipendiumi suurus on mehhatroonika 4. taseme õpilastele 1350 eurot õppeaastas ja mehhatroonika 5. taseme õpilasele 2250 eurot õppeaastas.


 

LOE VEEL

20 PÄEVA ENIMLOETUD