Menu

.      

Kas Võrumaad (Nursipalu, kontrolljoone ala) rünnatakse!?

  • Kirjutas Kalev Annom

Tegelikult näeb ala välja palju inforikkam. Kujundus:  AIGAR NAGEL

FOTO: Tegelikult näeb ala välja palju inforikkam.


Umbes viis aastat tagasi olid kohalikud hädas, et Nursipalus paugutamine häirib ja turistid põgenevad turismitaludest. Üle 30 aasta tagasi näidati sinnapoole vihaselt näpuga ja oli avalik saladus, et seal on venelaste salajane raketibaas. Nüüd ollakse tõsiasja ees, et oma riik tahab Nursipalu ala mitmekordselt laiendada ning siia taas veelgi võimsamad paugumasinad, raketisüsteemid, 155 mm liikursuurtükid tuua. Kõik see tuli meelde ja oli jutuks nädala algul Tsooru rahvamajas, millest  Kalle Nurk kirjutas teisipäevases ja neljapäevases Võrumaa Teatajas. Rahvarohkel koosolekul hõigati saalist: „Ainult üle minu laiba!”. Häälestatus oli, et miks seda kõike tehti salaja ning lasti kuulujuttudel ja pooltõdel vohada.

Nursipalu harjutusväljaku laiendamise kaart  pakutuna kaitseministeeriumi poolt jätab  tühja mulje.

FOTO: Nursipalu harjutusväljaku laiendamise kaart  pakutuna kaitseministeeriumi poolt jätab  tühja mulje.

Koosolekust saab vaadata ka videot.

Mitte et mida tehakse, vaid kuidas tehakse!

Inimesi rahustas tühjeneval maal, et riik kutsus ellu maale kolimist soodustava programmi just Kagu-Eesti ja Ida-Virumaa jaoks. Maaelu Edendamise Sihtasutuse (MES) koostöös krediidi- ja finantseerimisasutustega pakutava laenu maksimaalne suurus oli 100 000 eurot (kokku viis miljonit eurot). Kõige rohkem kasutati seda raha maale elama asumiseks just Võrumaal. Nüüd aga … Üks käsi ei tea, mida teeb teine!? Riigi on ametnikearmees on 133 744 (2021) inimest.

Edasi lugemiseks palun logige sisse

Digilehe lugemisõigusega saab ligipääsu portaalidele vorumaateataja.ee ja
digileht.vorumaateataja.ee, mis sisaldavad kõiki artikleid, kaastundeavaldusi, kuulutusi ja reklaame. Lugemisõiguse saab vormistada SIIT.

20 PÄEVA ENIMLOETUD