Menu

.      

Võru talvefestival – imeline päev perega

  • Kirjutas Võrumaa Teataja

Võru talvefestival – imeline päev perega

Juba kolmandat aastat ühendavad MTÜ Võru Folkloorifestival ning SA Võru Kannel oma jõud ning korraldavad ühe vägeva jõulusündmuse.

Talvisel perepäeval saab lustida ning nautida

SA Võru Kannel eestvedamisel toimub 3. detsembril Võru linna talvine perepäev. Päev algab vahva päkapikkude talvetralliga. Silmailu pakuvad JJ-Streeti tantsijad, talvise tantsupäeva triibuseelikutes esinejad ning särav linna keskväljak. Kella 11–12 on plats laste esinemiste päralt.

Avatud on ka töötoad, kus saab meisterdada jõuluks kuuseehteid, kuulata jõulujutte, kaunistada piparkooke ning saata postkaarti nii kaugematele sugulastele-tuttavatele kui ka jõuluvanale.

Arukas on perepäevale tulles panna pähe päkapikumüts, sest toimub ka päkapikumütside konkurss. Mida ägedam, põnevam ja huvitavam on müts, seda parem. Enim hääli saanud mütsi omanik saab auhinnatud ning auhindu jagub hääletanutelegi.

Kella 12 ajal tasub aga seada sammud Võru Katariina kirikusse, et kuulata Võru muusikakooli advendikontserti. Kella 14 aegu võtab väljakul laulu üles Toomas Anni.

Võru keskväljaku ümbruses toimub samal ajal linna jõululaat, kust kõik soovijad saavad kingikotti üllatusi ning jõululauale head-paremat osta.

Jõulukuule tantsuline algus!

Kuuendat korda saab Võru keskväljakust talvine tantsuplats pärimustantsuhuvilistele. Koostantsimine toimub laupäeval, 3. detsembril.

MTÜ Võru Folkloorifestival korraldab kuuendat aastat talvist tantsupäeva, millele oodatakse osalejaid üle kogu Eesti.

Tantsuhuvilisi võib kohata aasta ringi, nii toas kui ka õues. Selle kinnituseks toimub tantsupealinnas taas talvine tantsupäev, kus saab tantse õppida, esinejaid vaadata ja loomulikult üheskoos jalga keerutada. Peale tantsu saab laadakaupa uudistada, osta ning kohaliku toiduga lõhna- ja maitsemeeli ergutada.

Tublidele tantsujalgadele lasteaedadest, koolidest on suisa oma tantsupooltund, kus tantsitakse seitset tantsu. Maagiline arv maagilisel aastaajal.

Päeva keskel, kell 14 pakub Võru Kandle teatrisaalis tantsulist külakosti Eesti maaülikooli rahvatantsuansambel Tarbatu. Veendumaks, et tantsimine on tore ja pakub rõõmu nii triibuseeliku kui ka kaabu kandjale, tuleb kindlasti kontserdile tulla. Pisut üle tunni kestval kontserdil „Varakamber” on publikul võimalik osa saada omamoodi rännakust tantsuaarete aita.

Tantsupäevale on oodatud kõik, ka need, kel tantsukogemust pole. Kõiki ühistantsimise tantse saab päeval õppida kahes tantsutoas (kell 12 ja kell 13) ja juba ongi kell 16 algavaks koostantsimiseks vajalikud teadmised olemas. Sel aastal tantsitakse 16 tantsu, aga igaüks saab otsustada, mitut tantsu ta tantsib. Peamine on tantsulust ja liikumissoov.

Täpsema info ning päevakava leiate kodulehelt www.vorufolkloor.ee.

Võimalusi osalemiseks on mitu: tule üksi või mitmekesi, pane kokku oma tantsupäeva punt või osale tantsurühmaga või töökaaslastega või … Kohtume jõulukuisel tantsuväljakul!


 

LOE VEEL

20 PÄEVA ENIMLOETUD