Menu

.      

Riigikogus avati Võru maakonna jõulueelne näitus-müük

  • Kirjutas Võrumaa Teataja

Foto: Anzelika Gomozova

Võru maakonna käsitöö ja talutoodang viidi 21. korda Toompea lossi, kus 5.-7. detsembrini toimub jõulueelne käsitöö ja talutoodangu näitus-müük.

Traditsioon sai alguse 22 aastat tagasi ning seni on jäänud ära vaid üks näitus-müük. Võrumaa Arenduskeskuse juhatuse liige Tiit Toots ütles, et see on hea võimalus näidata kuivõrd ainulaadne Võru maakond on ning tutvustada maakonna toidutootjaid ning käsitöölisi.

Näitus-müügi avamisel ütles tervitussõnad Riigikogu esimees Jüri Ratas. “Ilma teieta siia majja need jõulud ei tule ka,” sõnas Ratas Võru maakonna meistritele. Lisaks tänas ta maakonda erilise traditsiooni pikaajalise hoidmise eest.

Foto: Anzelika Gomozova

Lisaks sellele, et kõigil riigikogu liikmetel on kolme päeva jooksul võimalik soetada Võru maakonna erinevaid tooteid, said kõik riigikogu 101 liiget Võru maakonna käsitööliste ja toidutootjatelt kingituseks kvaliteetse käsitööseebi.

Käsitöö, hoidiste ja talutoodangu kogumist vedasid eest Võrumaa Arenduskeskus, Toiduvõrgustik Uma Mekk, Seto Käsitüü Kogo, Vana-Võromaa Käsitüü ja Seto Küük.

Foto: Anzelika Gomozova

LOE VEEL

LOE VEEL

20 PÄEVA ENIMLOETUD