Menu

.      

Võrukivis algas ehitustegevus

Kivi tänava detailplaneeringu väljapanek infostendil linnavalitsuse infosaalis. Foto: Võrumaa TeatajaTEHNOPARK • Võru linna, Eesti riigi ja Euroopa Liidu maksumaksja toel valminud OÜ Selista Ehitus Võrukivi tehnoloogiapargis on alanud ehitustegevus.

OÜ Selista Ehitus juht Indrek Klampe on jäänud Võru linnas vahele ebaseadusliku ehitustegevusega linnale kuuluval maal ning on tekkinud küsimus, kas ehitustegevus Võrukivis on seadusele vastav. Kahtlusi lisab asjaolu, et parasjagu on Võru linnavolikogu menetluses planeeringud kinnistute kohta, kuhu juba ehitatakse.

Linna peaarhitekt Ülevi Eljand lükkas kahtlused kõrvale, väites, et praegune ehitustegevus käib mahtudes, mis olid kooskõlastatud varasema planeeringuga ja mille kohta on antud välja ehitusload. Uus planeering oli vajalik selleks, et viia planeering kooskõlla linna üldplaneeringuga. Nimelt oli jäänud nelja aasta jooksul kahe silma vahele asjaolu, et osal Võrukivi kinnistutest oli üldplaneeringus lubatud mitte tööstus-, vaid ärimaa. Ühtlasi saab OÜ Selista Ehitus uue planeeringuga oma kruntidele ehitada suuremaid hooneid, kui senine planeering võimaldas.

Praeguse seisuga on Võrukivi alale rajamisel OÜ  Kagu Elekter kontori- ja laohoone ning OÜ Selista Ehitus puitdetailide tehas.

Võrukivi uus planeering on praegu linnavalitsuses avalikult välja pandud ja selle kohta on võimalik esitada eriarvamusi esmaspäeva, 23. detsembrini.{jcomments lock}

LOE VEEL

LOE VEEL

20 PÄEVA ENIMLOETUD