Menu

.      

Kahes raskes liiklusõnnetuses said kokku vigastada viis inimest

  • Kirjutas Võrumaa Teataja

FOTO: Aigar Nagel

Neljapäev tõi kaasa kaks rasket liiklusõnnetust, milles said kokku vigastada viis inimest. 

Esimene õnnetus juhtus kell 18.50 Võrumaal Napi külas Riia-Pihkva maantee 215. kilomeetril, kus 57-aastase mehe juhitud veoautole DAF sõitis samas suunavööndis Volkswagen Passatiga vastu alkoholijoobes 48-aastane mees. Kokkupõrke vältimiseks sõitis veoautojuht vastassuunavööndisse ja samal hetkel keeras ka joobes juht tagasi om sõiduritta, mistõttu toimis kokkupõrge. Sõiduauto juht sai kokkupõrkes vigastada ja kiirabi viis ta Lõuna-Eesti haiglasse. Sõiduauto juht ei kasutanud turvavööd, teatas siseministeerium BNS-ile. 

Teine õnnetus juhtus kell 20.20 Harjumaal Saku vallas Lokuti külas Tallinna-Rapla-Türi tee 15. kilomeetril, kus esialgsetel andmetel kaldus 39-aastase naise juhitud Volvo V70 vastassuunda ja põrkas seal kokku vastu liikunud Chevrolet Cruze´iga, mida juhtis 41-aastane naine. Kokkupõrke tagajärjel paiskus Chevrolet´ kraavi, kus põrkas kokku Ford Mondeoga, millega oli sinna Volvoga kokkupõrke vältimiseks sõitnud 35-aastane naine. Sündmuskohalt toimetati Põhja-Eesti Regionaalhaiglasse kõik sõidukijuhid ning Chevrolet`s viibinud 10-aastane poiss. Politsei palub liiklusõnnetuse pealtnägijatel helistada politsei kliendiinfo telefonil 612 3000 või saata e-kiri aadressile See e-posti aadress on spämmirobotite eest kaitstud. Selle nägemiseks peab su veebilehitsejas olema JavaSkript sisse lülitatud..

Politsei tabas ööpäevaga 11 joobes sõidukijuhti

Politsei tabas möödunud ööpäeval liiklusest 11 joobes sõidukijuhti.

Üks juht oli esialgsetel andmetel uimasteid pruukinud ja kümme oli rooli istunud alkoholi tarvitamise tunnustega, teatas siseministeerium BNS-ile.

Kui sõidukijuht on tarvitanud alkoholi üle liiklusseaduses lubatud piirmäära ehk vahemikus 0,2–1,49 promilli, võib teda väärteokorras karistada kuni 1200-eurose trahvi, kuni 30-päevase aresti või juhtimisõiguse äravõtmisega kuni üheks aastaks.

Kui juht on narkojoobes või enam kui 1,5-promillises alkoholijoobes, saab kohus teda kriminaalkorras karistada kas 30–500 päevamäära suuruse rahatrahvi või kuni kolmeaastase vangistusega. Lisakaristusena võib kohus võtta ka juhtimisõiguse kuni kolmeks aastaks. Samuti saab konfiskeerida sõiduki kui kuriteo toimepanemise vahendi.

LOE VEEL

LOE VEEL

20 PÄEVA ENIMLOETUD