Menu

.      

Politsei tabas ööpäevaga 36 joobes sõidukijuhti

  • Kirjutas Võrumaa Teataja

FOTO: Aigar Nagel

Tabatud juhtidest ühel lasub narkouimas sõitmise kahtlus, ülejäänud 35 olid rooli istunud alkoholi tarvitamise tunnustega, teatas siseministeerium BNS-ile.

Kui sõidukijuht on tarvitanud alkoholi üle liiklusseaduses lubatud piirmäära ehk vahemikus 0,2–1,49 promilli, võib teda väärteokorras karistada kuni 1200-eurose trahvi, kuni 30-päevase aresti või juhtimisõiguse äravõtmisega kuni üheks aastaks.

Kui juht on narkojoobes või enam kui 1,5-promillises alkoholijoobes, saab kohus teda kriminaalkorras karistada kas 30–500 päevamäära suuruse rahatrahvi või kuni kolmeaastase vangistusega. Lisakaristusena võib kohus võtta ka juhtimisõiguse kuni kolmeks aastaks. Samuti saab konfiskeerida sõiduki kui kuriteo toimepanemise vahendi.

Neljas liiklusõnnetuses sai viga seitse inimest

Teedel ja tänavatel juhtus laupäeval neli tõsisemate tagajärgedega liiklusõnnetust, milles sai viga seitse inimest.

Esimene õnnetus juhtus kella 2.24 ajal Tallinnas Peterburi teel Filtri tee mahasõidu juures, kus 54-aastane naine sõitis Citroën Jumperiga otsa ohutussaarel asuvale metallpostile, teatas siseministeerium BNS-ile. Citroëni juht ja kaasreisija, 18-aastane noormees toimetati Põhja-Eesti regionaalhaiglasse.

Teine õnnetus juhtus kella 4.50 paiku Pärnumaal Tallinna–Pärnu–Ikla maantee 106. kilomeetril, kus 43-aastane mees ei valinud libedale teele ja tugevale külgtuulele sobivat sõidukiirust ning sõitis Setra liinibussiga kraavi. Kaks reisijat – 20-aastane naine ja 28-aastane mees – toimetati Pärnu haiglasse.

Kolmas õnnetus juhtus kella 11.59 paiku Tallinnas Kaarli puiestee ja Toompuistee ristmikul, kus esialgsetel andmetel sõitis 53-aastane mees Mercedes-Benz B170-ga rohelise tule ajal ristmikule, kui talle sõitis paremalt küljelt sisse Volkswagen Multivani mikrobuss, mida juhtis 49-aastane mees. Volkswagen sõitis ristmikule punase tulega. Kiirabi viis Mercedese juhi Ida-Tallinna keskhaiglasse.

Neljas õnnetus juhtus kella 20.49 ajal Läänemaal Lääne-Nigula vallas Ääsmäe-Haapsalu-Rohuküla maantee 55. kilomeetril, kus 42-aastane naine sõitis BMW 318D-ga otsa põdrale. Liiklusõnnetuse tagajärjel paiskus auto teelt välja vastu puud, põder aga hukkus sündmuskohal. Kiirabi viis nii juhi kui ka sõidukis viibinud 46-aastase mehe Läänemaa haiglasse kontrolli.

Ärandatud ja leitud sõidukite kohta teateid ei laekunud. Põhja prefektuurist on aga jätkuvalt kadunud 2002. aasta hõbedane Mercedes-Benz ML 270 CDI tüüpi maastur, mis kannab riiklikku numbrimärki 007MDH.

LOE VEEL

LOE VEEL

20 PÄEVA ENIMLOETUD